Home Banjaluka Napokon izabran izvođač radova: Sve spremno za nastavak gradnje Istočnog tranzita

Napokon izabran izvođač radova: Sve spremno za nastavak gradnje Istočnog tranzita

0

Radovi na trasi nove dionice Istočnog tranzita, od Krfske do Ulice Gavrila Principa, mogli bi da počnu uskoro jer je iz, drugog pokušaja, izabran izvođač ovog posla, rekli su iz Gradske uprave.

Ovih dana preduzeće „Putevi RS“, koje će zajedno sa Gradom sufinansirati izgradnju nove dionice, uspješno je okončalo ponovljeni postupak javne nabavke za izvođača radova.

Ugovor, vrijedan 1,5 miliona KM, dodijeljen je preduzeću „Kozaraputevi“. Prvi tender za gradnju ove dionice Istočnog tranzita, „Putevi RS“ poništili su u oktobru prošle godine uz obrazloženje da su pristigle ponude bile veće od sredstava planiranih za ovaj projekat.

– Izborom izvođača radova, očekivani nastavak izgradnje Istočnog tranzita trebalo bi da počne uskoro. Grad je, sa svoje strane, ispunio svoje obaveze – da riješi preostale imovinsko-pravne odnose, izradi projektnu dokumentaciju, te obezbjedi dio sredstava za izgradnju infrastrukture- naveli su iz Gradske uprave.

Krajem prošle godine očišćen je i pripremljen teren za ulazak putara u gradnju ovog pravca, koji je od izuzetne važnosti za saobraćajni protok u ovom dijelu grada.

Srpska Info