Home BiH Narodna skupština RS: Za reljef na fasadi 120 000 maraka

Narodna skupština RS: Za reljef na fasadi 120 000 maraka

0

Narodna skupština Republike Srpske izdvojiće 120 000 maraka za obnavljanje reljefa na fasadi. Posao je dobila beogradska firma “KOTO“ koja je prošle godine obnovila krov banjalučkog Banskog dvora.

Procijenjena vrijednost radova na reljefu bila je 150 000 maraka, a na tender su se prijavile dvije kompanije: beogradski “KOTO“ sa ponudom od 119.729 maraka i “Građenje” iz Pala sa ponudom od 119.958 maraka. “KOTO“ je pobijedio sa razlikom od 229 maraka.

– Nakon analize dostavljenih ponuda, Komisija je utvrdila da su ponuđači ispunili kvalifikacione uslove i sve druge zahtjeve Ugovornog organa utvrđene u tenderskoj dokumentaciji, te da su dostavljene ponude prihvatljive za Ugovorni organ. U ocjeni provedenog postupka, generalni sekretar nije našao nepravilnosti niti propuste u radu koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje preporuke Komisije. Utvrđeno je da je Komisija u svemu pravilno postupila te da je preporuka o izboru najpovoljnijeg ponuđača data u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima i Tenderskom dokumentacijom – navodi se u odluci NSRS o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Podsjećamo da je nedavno završena i sanacija fontane ispred Narodne skupštine Srpske za koju je izdvojeno 40 000 maraka. Sanacija je obuhvatala obnovu bazena i dijela prateće opreme fontane izgrađene još u vrijeme izgradnje objekta nekadašnjeg Doma Vojske 1973. godine.

Goran Dakić / Srpska Cafe