Home Vijesti Narodni poslanik IZBAČEN IZ SUDNICE: Nebojša Vukanović nazvao sudiju KADIJOM i pitao...

Narodni poslanik IZBAČEN IZ SUDNICE: Nebojša Vukanović nazvao sudiju KADIJOM i pitao kad će ISTRAŽITI KRIMINAL svog supruga

0

Poslanik SDS u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović udaljen je juče iz sudnice Osnovnog suda u Trebinju gdje je došao da prati suđenje novinarima portala „Direkt“ po tužbi bivšeg načelnika PU Trebinje Žarka Lakete.

Vukanović je, međutim, ubrzo nakon početka suđenja udaljen iz sudnice po nalogu sudije Bojane Rikalo, koja je u obrazloženju navela da je poslanik vrijeđao nju i sud, navodeći da je nedostojni kadija, kao i većina „kadija tog osnovnog kadiluka“.

– Upitao je sudiju: “Kada će istražiti tendere i kriminal u Elektrohercegovini, gdje rukovodi njen suprug, i može li ona, kao supruga visokog funkcionera SNSD, direktora Elektrohercegovine i člana Nadzornog odbora Elektroprivrede RS, suditi političke sporove i bez osnova strogo kažnjavati sve one koji su politički protivnici njenog supruga i njegove političke partije“ – navodi se u rješenju o udaljenju Vukanovića iz sudnice.

Vukanović je za Srpskainfo potvrdio ove navode ističući da je sudija Rikalo u sukobu interesa, te da je i ranije imao sukobe s njom, jer mu je onemogućila da se kandiduje za izbore 2016. godine.

– Otišao sam da ispratim suđenje novinarima portala „Direkt“, jer znam da ta sutkinja vodi većinu sporova i kasapi novinare bez ikakvog razloga. Rekao sam: “O, kako si, čestiti kadijo?! Jeste li ovdje došli da sudite po partijskom nalogu?!” Upitao sam je javno u sudnici po čijem diktatu donosi sramne presude, kao i već pomenute stvari vezano za njenog supruga. Ta sutkinja je napravila kardinalnu grešku i onemogućila mi da izađem na lokalne izbore 2016. Kasnije se izvinila i rekla da se greške događaju. To nije bila greška već je namerno napravljeno – tvrdi Vukanović.

On dodaje da su sudije u Trebinju u protekla dva mjeseca donijele više presuda protiv njega, te da je dužan da isplati oko 30.000 KM osobama koje su ga tužile za klevetu.

– Jasno je da je sud u službi vlasti i da hoće potpuno da me finansijski iscrpe. Moram dizati kredit da bih platio sudske presude koje oni donose. Zamislite da sam izgubio spor jer sam u intervjuu postavio pitanje. To je nezabilježeno u sudskoj praksi – tvrdi Vukanović.

On ističe da su sudije u Trebinju često osione i bahate, ali da ih se ne plaši, već će pažljivo pratiti njihov rad i ukazivati na svaku grešku koju naprave. Vukanović kaže da im je to i javno rekao, te da je već u ponedjeljak uspio da fotografiše predsjednika Osnovnog suda u Trebinju Milana Bosića kako se nepropisno parkira na trotoar.

– Umjesto na parking, gdje i ostali vozači i građani, Bosić je parkirao svog „volva“ na trotoaru ispred suda i kafića „La teraca“, u kome je odmarao i pio piće. Pitao sam ga kako se to bahato parkira i da li mu je teško da malo prošeta. To je primjer njihove bahatosti – tvrdi Vukanović.

Srpska Info