Home Intervju Nebojša Vukanović o odnosima sa Draškom i Jelenom, opoziciji…

Nebojša Vukanović o odnosima sa Draškom i Jelenom, opoziciji…

0

On se posebno osvrnuo na odnose sa Jelenom Trivić i Draškom Stanivukovićem.

Na pitanje zašto je sve ovo pokrenuo i kakve su reakcije njegovih kolega iz opozicije na kritike i mišljenje koje je prošle sedmice iznio, Vukanović kaže:

Još u ‘Tvrđavi’ ima jedan citat koji mi se dopao, a koji kaže: ‘Nemojte mi zamjeriti što govorim ovako otvoreno. Suviše poštujem i vas i sebe da bih ćutao, a mislio drugačije ili govorio drugačije nego što mislim’. Jako je bitan otvoren razgovor i možda sam ja neko ko puno griješi i ko je preoštar, nekad objavim neku neprovjerenu informaciju, pa platim to skupo… Ali otvoren dijalog i krajnje dobronamjerna kritika Drašku koji je tek počeo mandat je potrebna i treba na neke stvari skrenuti pažnju… Ja znam da je on tek došao na mjesto gradonačelnika i ima potrebu da se dokaže. Malo je teško bez skupštinske većine, ali mislim da je u nekim stvarima pretjerao. I morao sam i ja nekako sačuvati svoj integritet u svemu tome. Nema tu velikih sukoba i raskola. Mi ne moramo biti istomišljenici, ali je bitno da iskreno razgovaramo i da na taj način dođemo do najboljeg rješenja za ovaj narod da izađe iz ove agonije.

Ali prošlo je već nekoliko dana. Da li Vas je nako nazvao da Vas demantuje ili da kaže Vukanoviću u pravu ste, hajde da mijenjamo ove stvari o kojima govorite?

Ljudi su prvo bili šokirani. Dobio sam mnogo poruka podrške. Međutim, razgovore koje sam imao nakon toga sa nekim ljudima iz politike koji me podržavaju u ovome ili kažu da možda nije bilo vrijeme… ružno je prepričavati neke telefonske razgovore, nije džentlmenski. Ali moram reći da sam dobio dosta podrške i ovo je pravo vrijeme da se neke stvari počnu slagati i u samoj opoziciji. Jer, ne smiju se problemi stavljati pod tepih, kao prije, kao sa Obrenom Petrovićem ili pokojnim Mićom Mićićem… ne želim praviti paralelu sa Draškom Stanivukovićem, ali mnogi su se problemi stavljali pod tepih i ako se ide u krivom smjeru, treba to odmah na početku razriješiti. To je najzdravije za cijelu opoziciju. Ima do izbora godinu i po dana i to je sasvim dovoljno da se stvari u opoziciji poslože.