Home Crna hronika Nedeljko Dukić na potjernici: Osumnjičen za napad na Vladimira Kovačevića

Nedeljko Dukić na potjernici: Osumnjičen za napad na Vladimira Kovačevića

0

Banjalučka policija traga za Nedeljkom Dukićem (27) iz Kneževa zbog sumnje da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem (31) učestvovao u pokušaju ubistva novinara BN televizije Vladimir Kovačevića, koji je pretučen teleskopskim palicama ispred svoje zgrade u Banjaluci.

Kako je potvrđeno za SrpskaCafe Dukić je danima nedostupan policiji pa je PU Banjaluka za njim raspisala potragu.

– Došli smo do određenih saznanja i dokaza koji ga dovode u vezu s napadom na Vladimira Kovačevića i sumnja se da je riječ o drugom napadaču koji je, zajedno s Čolićem, učestvovao u premlaćivanju – kaže izvor blizak istrazi.

On navodi da se Dukić u bjekstvu nalazi od 9. septembra, odnosno od dana kada je Čolić uhapšen.

– Čim je saznao za Čolićevo hapšenje, Dukić je naprasno nestao i još nema pouzdanih informacija gdje bi se mogao kriti i za njim se intezivno traga – pojašnjava sagovornik iz policije.

Vladimir Kovačević brutalno je pretučen 26. avgusta ispred zgrade u kojoj stanuje, kada se s posla vraćao kući. Napadači su ga čekali pred zgradom i bez riječi su nasrnuli na njega, oborili ga na zemlju i izudarali teleskopskim palicama po glavi, a potom su pobjegli.

U blizini mjesta zločina pronađen je jedna palica, koja je korištena u napadu, kao i njen odlomljeni dio koji su upućeni na DNK vještačenje. Upravo je to bilo ključno za otkrivanje Čolića koji se, kako saznajemo, u društvu još jednog poznatog sportiste sutradan vratio na mjesto zločina da traži izgubljenu palicu. Tom prilikom snimljen je nadzornim kamerama, na osnovu čega je i otkriven. Na predlog tužilaštva Okružni sud u Banjaluci Čoliću je odredio jednomjesečni pritvor. U dosadašnjoj istrazi on se branio ćutanjem.

Marko Čolić je bivši bokser banjalučke “Slavije” i član Kluba borilačkih vještina “Hektor” za koji je 21. septembra u dvorani ”Borik” trebalo da se bori za titulu internacionalnog šampiona u teškoj kategoriji. Zaposlen je kao vozač u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ”Dr Miroslav Zotović”, kao i na poslovima obezbjeđenja noćnih klubova. Nema krivični dosije.

Za razliku od njega Nedeljko Dukić je ranije osuđen na tri godine zatvora zbog razbojništva i teške krađe, a zajedno su radili kao izbacivači u jednom banjalučkom klubu.