Home Ex-Yu Nekada jugoslovenski reprezentativac, sada beskućnik s gangrenom

Nekada jugoslovenski reprezentativac, sada beskućnik s gangrenom

0

Vlastimir Matić (67) nekada je bio reprezentativac Jugoslavije u biciklizmu, a sad je beskućnik s gangrenom koja mu je zahvatila obje noge.

Nekad poznati biciklista doživio je u novembru 2017. godine tragediju kad mu je nastradala supruga Ana, koja je preminula od gušenja prilikom požara u stanu u Ulici srpskih udarnih brigada 21 u beogradskom naselju Rakovica.

Vlastimir je od tada sam, bolestan i bez krova nad glavom. Komšije navodno pokušavaju da mu pomognu, ali odbija jer ne želi ničiju pomoć.

Sandra Santiago iz Beograda podijelila je fotografije Vlastimira Matića (67), nekad jugoslavenskog reprezentativca u biciklizmu, a danas beskućnika s ozbiljnom bolesti i bez puno nade.

“Beograde (ili rodbino i prijatelji), gdje će ti duša?! Matić Vlastimir (67 godina), bivši reprezentativac u biciklizmu, danas beskućnik s gangrenom na nozi; nadležna služba ne dolazi na lice mjesta jer ga već poznaje?! Podijelite, možda neko može pomoći”, napisala je Santiago apel.

Beograde (ili rodbino i prijatelji) gde ce ti dusa?!!!Matić Vlastimir 67 god. bivsi reprezentativac u biciklizmu, danas…

Gepostet von Sandra Santiago am Sonntag, 21. Juli 2019

(Radiosarajevo.ba)