Home BiH Nemojte plaćati barabe i uhljebe! Bojkotujte preskupe autoputeve i vozite se besplatno

Nemojte plaćati barabe i uhljebe! Bojkotujte preskupe autoputeve i vozite se besplatno

0

Nakon što smo godinama čekali da Republika Srpska dobije nekoliko kilometara autoputa na kojima je krao svako ko je mogao, sada je na red došlo vrijeme da se dodatno zavuče ruka u džepove građana. Jer Autoputevi RS, koji su sami sebi svrha, u dugovima do guše, zajedno sa Vladom RS odlučili su da građanima daju stimulaciju u vidu povećanja cijene putarine.

Naime, Vlada Republike Srpske usvojila je prije nekoliko dana Uredbu o visini putarine, kojom se utvrđuje visina putarine na svih 106 kilometara autoputa koji je u upotrebi i to kroz zatvoreni sistem naplate putarine.

Tako će prema novom cjenovniku putarina za laka motorna vozila porasti na relaciji Banjaluka – Gradiška na 3.5 KM, dok će do naplatnog mjesta Kladari iz pravca Prnjavora iznositi 3 KM, iz pravca Drugovića 5, Laktaša 6, Jakupovaca prema Banjaluci 7, a najskuplja će biti iz pravca Čatrnje 10 maraka.

„Vrsni stručnjaci“ iz Autoputeva su donijeli su i stimulativne modele plaćanja za elektronsku naplatu putarine, gdje su predviđene periodične, mjesečne ili godišnje pretplatne karte, koje će vrijediti za određenu relaciju, te popusti u rasponu od 15% do 25%, koji će vrijediti na cijeloj mreži atuputeva.

Mjesečna karta obračunava se tako što se iznos putarine za određenu relaciju množi brojem 40 i omogućava neograničen broj prolazaka tokom mjesec dana na navedenoj relaciji.

 

Cijena godišnje karte dobije se tako što se iznos putarine za određenu relaciju množi brojem 400 i omogućava neograničen broj prolazaka tokom godine na navedenoj relaciji.

To znači da bi godišnja karta za relaciju Banjaluka-Doboj koštala 2.800 KM, što je nešto više od tri prosječne plate u Republici Srpskoj.

Ovakav cjenovnik (POGLEDAJTE CIJENE OVDJE) je naišao na veliku ogorčenost građana, posebno prevoznika, koji ne mogu da vjeruju da je neko na ovaj način kreirao cijene putarina.

Sa druge strane, količina novca koju su građani do sada uplatili na osnovu putarina i akciza na gorivo, te kroz redovno osiguranje vozila, tolika je da bi danas svi građani trebali biti oslobođeni putarina, umjesto što moraju da svjedoče novim poskupljenjima.

Da budemo precizni, radi se o više od deset milijardi maraka, prikupljenih od putarina i akciza na gorivo. Iznos kojim raspolažu vlasti Bosne i Hercegovine namijenjen je za izgradnju autoputeva, ili – služi kao garancija za odobrene kredite. Na terenu – dinamika izgradnje autoputeva nije srazmjerna brzini priliva novca. Daleko je to od uravnoteženosti. Osim akciza i putarina, na raspolaganju su i milijarde iz drugih izvora. Ali, te milijarde još nisu iskorištene.

Zbog ovakvog odnosa vlasti prema građanima, koje doživljavaju kao neiscrpan izvor novca za njihove budžetske bahanalije, jedina zdravorazumska reakcija je bojkot, odnosno korištenje alternativnih, dosadašnjih putnih pravaca. Ne gubite mnogo vremena, a novac kojim biste nahranili uhljebe ostao bi vam u džepu.

Tako, umjesto da od Banjaluke putujete u Gradišku autoputem i za to platite 3,5 KM, možete se sa 10 minuta zakašnjenja voziti starim putem preko Laktaša i Nove Topole.

Isto tako, malo ćete izgubiti na vremenu ukoliko se zaputite iz Banjaluke za Prnjavor. Put preko 9. januara dug 62 kilometra će trajati 48 minuta, dok onaj starim putem samo 7 minuta duže.

Iz Banjaluke će vam do Doboja autoputem trebati 1 sat i 14 minuta, dok starim putem preko Prnjavora i Stanara 1 sat i 45 minuta. Odnosno 31 minutu više i 7 maraka manje, koliko iznosi putarina na ovoj relaciji.

Najduža ruta koju možete preći na autoputevima u RS je ona od Gradiške do Doboja i ona će vas koštati 10 maraka. Put traje 1 sat i 47 minuta.
Umjesto ovog, možete izabrati alternativni pravac preko Nove Topole, Srpca i Dervente. Ovuda ćete se voziti 7 minuta duže, ali i uštedjeti 10 KM.

Za kraj, možda i najveći pokazatelj bezobrazluka vlasti jesu uporedne cijene sa drugim zemljama, koje su možda i glavni razlog zbog čega bi trebalo bojkotovati vožnju autoputevima RS. Bar dok se neko u vlasti ne sjeti da se ne može više otimati od građana.

Godišnja putarina u Republici Srpskoj

Doboj – Gradiška                    4.000 maraka
Doboj – Banjaluka                   2.800 maraka
Banjaluka – Gradiška              1.400 maraka

Godišnja putarina u evropskim zemljama

Austrija                                   89,20 evra (174 KM)
Slovenija                                 110 evra (214,5 KM)
Švajcarska                               40 CHF (70 KM)
Bugarska, Slovačka                 50 evra (97,5 KM)
Češka                                       59 evra (115 KM)
Rumunija                                 96 evra (187 KM)

(Buka)