Home Servisne Nesmetano odvijanje saobraćaja, zadržavanja na granici

Nesmetano odvijanje saobraćaja, zadržavanja na granici

0

Na putevima u BiH jutros se vozi nesmetano, jedino je saobraćaj pojačan na graničnom prelazu Hum na izlazu prema Crnoj Gori i na Izačiću prema Hrvatskoj.


Kako je saopšteno iz Auto-moto saveza Srpske, na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama na kojima se izvode radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na dionici magistralnog puta Johovac – Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka.

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen na putevima na području opštine Modriča, dionicama magistralnih puteva Modriča – Vukosavlje, Kotor Varoš – Obodnik, Krupac – Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Bileća – Podosoje, Doboj – Poljice, te na regionalnim putnim pravcima Obudovac – Lončari i Šekovići – Caparde.

U Banjaluci će do kraja ovog mjeseca biti izmijenjen saobraćaj zbog radova u Njegoševoj ulici, na raskrsnici sa Kupreškom ulicom.

Na području FBiH radovi se odvijaju na magistralnom putu Zenica – Nemila kroz tunel Vranduk dva, gdje vozila prolaze naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putem Nemila – Tetovo – Zenica zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.Na m

ostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu kod Jajca, kao i na magistralnom putu Jošanica – Stup u Rajlovcu zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putnim pravcima Srbljani – Cazin, Srebrenik – Orašje, Olovo – Kladanj – Vlasenica, Semizovac – Vogošća, Ustiprača – Goražde – Ustikolina, kao i na magistralnom putu u Mostaru.

Srna