Home Region Nevrijeme napravilo haos u regionu (VIDEO)

Nevrijeme napravilo haos u regionu (VIDEO)

Olujno nevrijeme, praćeno gradom, pogodilo je region i načinilo znatnu štetu.

Najkritičnije je bilo u zapadnoj i istočnoj Srbiji, a prouzrokovalo je štetu i probleme u saobraćaju.

Vjetar je oborio mnoga stabla na državnim i lokalnim putevima, a ekipe putara su na terenu i raščišćavaju sve putne pravce.

Nevrijeme je veliku štetu napravilo u Šapcu.

Stablo debljine četrdesetak centrimeta od jakog vjetra puklo je na dva dijela u naselju Benska bara i palo na jedan automobil.

Na jednoj zgradi u Šapcu oluja je skinula cijelu fasadu.

Na zemlju se munjevito sručila cijela jedna vertikala, a fasada je pala na nekoliko automobila koji su bili parkirani ispred zgrade. Na svu sreću niko nije povrijeđen.

Haos i u Hrvatskoj i Sloveniji

I Hrvatsku je pogodilo nevrijeme u kojem su tri osobe povrijeđene. Oluja je “potopila” Dalmaciju i Jadran. Najgore je bilo na sjeveru Dalmacije, u Zadru i okolini.

Udari vjetra su prelazili 100 kilometara na sat, što je prouzrokovalo probleme u saobraćaju i na moru.

Snažno nevrijeme, praćeno obilnim padavinama i gradom, pogodilo je u nedjelju Sloveniju, a najviše su pogođene dvije oblasti na istoku zemlje, Šatejrska i Pomurska, gde je oko 12 000 domaćinstava ostalo bez struje.

U Ptuju je vjetar dostizao brzinu od preko 100 kilometara na sat. U tom dijelu zemlje vjetar rijetko prelazi brzinu od 70 kilometara na sat.

Gradonačelnica Ptuja Nuška Gajšek je na Facebook-u objavila da su posljedice nevremena užasavajuće i da su angažovani svi raspoloživi vatrogasci.

Oluja nije zaobišla ni Veneciju, pa je tako ogroman kruzer za malo udario u restoran na obali nošen vjetrom dok je prolazio kroz lagunu. Video snimljen u nedjelju pokazuje da se kruzer kreće vrlo blizu obale, tako da je skoro potopio i druge brodove u blizini.

Agencije