Home Svijet “NIČEGA SE NE SJEĆAM”: Turčin koji je izazvao nesreću u kojoj je...

“NIČEGA SE NE SJEĆAM”: Turčin koji je izazvao nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić požalio se advokatu

Vozač “mazde” Alsin Levent koji je izazvao nesreću u kojoj su poginuli kralj narodne muzike Šaban Šaulić i njegov prijatelj Mirsad Kerić, rekao je u svom advokatu u pritvoru da se ne sjeća nesreće i da je u šoku. Uz to, sumnja se da je automobil kojim je upravljao ukraden.

Beživotna tijela Šabana Šaulića i Mirsada Kerića nalaze se na Institutu za sudsku medicinu u Bilefeldu, a očekuje se da će obdukcija biti izvršena danas.

U međuvremenu, Alsin Levent koji je, kako se sumnja, izazvao nesreću nalazi se u pritvoru koji mu je određen 48 sati nakon nesreće, piše Blic.

U pritvoru ga je posjetio advokat Jerit Šul, koji je kazao njemačkim medijima da je njegov klijent u šoku zbog svega što se dogodilo.

– Rekao mi je da ne može da vjeruje šta se dogodilo u nedjelju i da se uopšte ne sjeća nesreće – kazao je Šul reporterima “Vestfalen Blata”.

On je još dodao da je njegov branjenik, nasuprot onom što se prvobitno mislilo, ima mjesto prebivališta u Njemačkoj, zbog čega će predložiti da mu se ukine pritvor.

Advokat se još osvrnuo i na “sajber linč” koji navodno trpi njegova porodica, budući da se njihove fotografije navodno pojavljuju na raznim forumima i internet portalima. Kratko je prokomentarisao da će “preduzeti nešto sa tim” jer je porodica njegovog klijenta ugrožena.

Teška saobraćajna nesreća koja se u nedjelju ujutru dogodila u Njemačkoj, kada se “mazda” zakucala u zadnji dio “seata” u kom je bio Šaulić sa prijateljima, šokirala je Srbiju. Umjesto da sa nastupa stigne kući, Šaulić je preminuo neposredno nakon nesreće u bolničkoj postelji, a dan kasnije za njim je otišao i Mirsad Kerić.