Home Vijesti Nova fabrika u Bijeljini, sutra potpisivanje ugovora za posao od 80 miliona...

Nova fabrika u Bijeljini, sutra potpisivanje ugovora za posao od 80 miliona eura

0

Tehnički remont Bratunac preuzeo je nekadašnji “Elvako” u stečaju koji poslovanje nastavlja kao “Elvako MetPro” a u skladu sa zahtjevima tržišta djelatnost sa proizvodnje i remonta naoružanja i vojne opreme šire na proizvodnju za civilni sektor. Ugovori za prve poslove vrijedne 80 miliona eura biće sklopljeni sutra u Bijeljini sa predstavnicima vodećih kompanija u logističkoj industriji.

Rukovodstvo preduzeća Tehnički remont Bratunac, na čelu sa većinskim vlasnikom Slavenom Ristićem, nakon uspješno okončanog procesa privatizacije ove kompanije, proširuje svoje poslovanje i na teritoriju Bijeljine sa željom da rehabilituje proizvodne kapacitete nekadašnjeg privrednog subjekta “Elvako”.

U avgustu 2017. godine Tehnički remont Bratunac ušao je u zakup poslovnog prostora i proizvodnih hala kompanije Elvako u stečaju, a nakon ispunjavanja svih potrebnih uslova, planirano je da poslovanje nastavi kao kompanija “Elvako MetPro”, koju planiraju da osnuju.

U Tehničkom remontnom zavodu naglašavaju da su u proteklih godinu dana aktivno investirali i ulagali u razvoj nove fabrike i zapošljavanje s ciljem da ožive civilnu industriju i djelimično izmijene proizvodni program da bi bili konkurentni na tržištu.

“Jedan od značajnijih projekata, koji smo pokrenuli jeste saradnja sa njemačkom kompanijom FHF Flurfördergeräte GmbH, koja je već dugi niz godina vodeći lider za proizvodnju raznih vrsta kontejnera. U ovoj godini smo već pokrenuli proizvodnju kontejnera, koje smo isporučili klijentu iz EU, koji je izvršio kontrolu i testiranje proizvoda, a kvalitet završenih proizvoda je rezultirao ponudom za zaključenjem ugovora sa kompanijama ‘Aksis’ i ‘Solvium’, koje predstavljaju krajnjeg korisnika proizvoda kompaniju DHL, koji je globalni tržišni lider u logističkoj industriji”, ističe se u saopštenju.

Tim povodom sutra u Bijeljinu dolaze predstavnici navedenih kompanija sa kojima bi trebalo da bude zaključen ugovor, vrijednosti oko 80 miliona eura, a odnosi se na proizvodnju kontejnera u narednih pet godina.

Na proizvodnji kontejnera do danas je angažovano oko 50 radnika, a nakon zaključenja ugovora plan je znatno proširenje proizvodnih kapaciteta, kao i zapošljavanje dodatnih 300 do 350 radnika.

“Kako je Tehnički remont Bratunac kompanija čija je osnovna djelatnost proizvodnja i remont naoružanja i vojne opreme, a kako u proteklom periodu dobijamo značajne ponude za razvoj i proizvodnju proizvoda iz civilnog programa, odlučili smo se za osnivanje kompanije sa pretežnim i osnovnim civilnim programom s ciljem da se ožive proizvodni programi i kapaciteti nekadašnjeg Elvaka, te da se prošire novim i konkurentnim proizvodima koji bi bili plasirani na tržište EU”, ističe se u saopštenju preduzeća Tehnički remont Bratunac.