Home Vijesti Nova limuzina za Ustavni sud RS

Nova limuzina za Ustavni sud RS

0

Procedura završena, ugovor potpisan. Ustavni sud Republike Srpske dobija novi automobil. Vozni park će biti bogatiji za novu ’’Škodu superb’’. Dizel motor, metalik crna boja, putni računar, pogon na sva četiri točka, elektronska blokada motora, hromirane lajsne oko prozora– samo je dio opreme koju će imati automobil Ustavnog suda RS. I sve će koštati 76.597,56 KM

’’U okviru sredstava koju su nam odobrena od Vlade RS odnosno budžeta uplaćeno je 5 % po zakonu. Sve je završeno, ugovor je potpisan. Nadamo se da će u narednih 15 dana auto biti isporučeno Ustavnom sudu’’. – kaže za BN TV predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman.

Automobil su dobili, ali neće i dugo najavljivanu novu zgrade. Obećanje je bilo da će se to desiti ove godine.

Novac za milionski vrijedan projekat nije obezbjeđen. Prema prvim procjenama za izgradnju je potrebno oko pet miliona maraka. Plan je da zgrada bude izgrađena u centru Banjaluke, upravo na ovom mjestu iza Centralne banke BiH na placu od dvije hiljade kvadrata.

Urbanistički zavod Banjaluka je uradio projekat za izgradnju zgrade. Grad Banjaluka je dodijelio zemljište. Projekat je u kapitalnim investicjama Vlade RS od 2018. do 2020. godine.

’’Ja mislim da bi u 2019-oj godini trebala početi realizacija druge faze izgradnje, pošto je pravu fazu Vlada već uplatila 550 hiljada maraka za građevinsku dozvolu, riješeni su imovisnki pravni odnosi’’ – kaže Selman.

Ustavni sud RS trenutno se nalazi u zgradi starog banjalučkog vojnog odsjeka.

(BN)