Home Banjaluka Nova oprema za Ugostiteljsku školu

Nova oprema za Ugostiteljsku školu

0

Gradska razvojna agencija Banjaluka potpisala je Ugovor o implementaciji i dodjeli grant sredstava u sklopu projekta „Gastrofokus“.

Sve ugostiteljske škole uključene projektom iz 15 gradova BiH, gdje je jedna od njih i Ugostiteljska škola Banjaluka, za koju je Gradska razvojna agencija i pisala projektnu aplikaciju, će po projektu dobiti opremu u vrijednosti od 35.000 KM sa uključenim PDV-om.

Projekat se provodi u saradnji sa RARS-om u okviru programa „Prilika Plus-Vještine za posao“ koji je finansiran od strane Vlade Švajcarske.

Cilj projekta je povezivanje sektora obrazovanja i privrede, te unapređenje uslova za poboljšanje kvaliteta pruženih usluga za učenike koji upisuju školu za određene profesije.

Projektom će biti omogućeno bolje zapošljavanje učenika po završetku srednje škole, a samim tim i snabdijevanje tržišta rada sa kvalifikovanim đacima za zanimanja koja se traže od poslodavca.

Ukupna vrijednost projekta za realizaciju svih aktivnosti je 366.575 KM. Implementacija i realizacija svih aktivnosti predviđenih projektom se očekuje do kraja oktobra.

(Blic)