Home Banjaluka Nova sezona grijanja, stare cijene

Nova sezona grijanja, stare cijene

0

Preduzeće “Eko-toplane” Banjaluka spremno ulazi u novu sezonu grijanja, u kojoj će cijene ostati na nivou prošlogodišnjih, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Iz ovog preduzeća podsjećaju da su sa isporukom toplotne energije najvećem dijelu potrošača krenuli i prije zvaničnog početka sezone – 3. oktobra, kroz funkcionalne probe cjelokupnog toplifikacionog sistema.

U saopštenju je navedeno da će režimi grijanja na samom početku, kao i u cijeloj sezoni, biti prilagođeni spoljašnjoj temperaturi.

“Uprkos činjenici da su dijelovi toplifikacione mreže stari gotovo pet decenija, zbog čega je prethodnih sezona dolazilo do problema u isporuci toplotne energije, žEko-toplanež su tokom priprema za novu sezonu grijanja realizovale veliki broj aktivnosti kroz sanaciju najkritičnijih tačaka na sistemu”, navedeno je u saopštenju.

Iz “Eko-toplana” dodaju da su završeni svi potrebni remonti na sistemu daljinskog grijanja.

“Tokom sezone biće vidljivi pravi efekti ovih radova, ali, u svakom slučaju, očekujemo uspješnu sezonu sa manje gubitaka toplotne energije i manje reklamacija naših korisnika”, poručili su iz ovog preduzeća.

Iz “Eko-toplana” pojašnjavaju da zbog manjih problema na distributivnoj mreži, koji su se pojavili nakon punjenja sistema, usljed dotrajalosti određenih dijelova, pojedini objekti i korisnici još nisu imali grijanje ili su ga imali sa prekidima, ali su sve raspoložive tehničke ekipe na terenu i otklanjaju kvarove.

“Do sada je obezbijeđeno oko 90 odsto potrebnog drvnog sortimenta. Nabavka se odvija u skladu sa ranije utvrđenim planom, prema kojem bi do kraja godine trebalo da bude nabavljena kompletna količina energenta potrebna za sezonu 2019/2020. godine”, navedeno je u saopštenju.

Srna