Home Banjaluka Novi kružni tok na Malti u funkciji do kraja aprila

Novi kružni tok na Malti u funkciji do kraja aprila

0

Novi kružni tok na Malti, u blizini nekadašnje “Mljekare”, biće u funkciji do kraja aprila, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Na ovoj lokaciji, odnosno ukrštanju prometnih ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice, biće ugrađena montažna kružna raskrsnica. Ovih dana izabran je i izvođač radova, a vrijednost nabavke je 37.000 KM.

Prema projektu, novi kružni tok imaće jednu saobraćajnu traku.

– Na ovoj lokaciji će najprije biti ugrađen novi asfalt jer je postojeći oštećen i pojavili su se kolotrazi, a zatim ćemo ići u postavljanje montažne raskrnice – ističe, načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić.

Slična, montažna raskrsnica gradiće se uskoro i u Obilićevu na ukrštanju Istočnog tranzita sa Krfskom ulicom.

Ovo ukrštanje će u budućnosti biti od velikog značaja pošto se u ovom dijelu grada očekuje znatno povećanje prometa, po skoroj izgradnji nedostajućeg dijela Istočnog tranzita i Zelenog mosta.

– Za razliku od one kod “Mljekare”, ova raskrsnica imaće dvije saobraćajne trake. U okviru raskrnice će se posebna pažnja obratiti i na uklapanje biciklističkih traka i pješačkih staza – rekao je Sandić.

U okviru napora za rasterećenje saobraćaja, ovih dana će biti raspisana i javna nabavka za izgradnju kružne raskrsnice na ukrštanju Solunske i Kozarske ulice.

Srpska Info