Home BiH Novi nalazi potvrdili: Mali junak Mak pobijedio rak

Novi nalazi potvrdili: Mali junak Mak pobijedio rak

0

Nalazi krvi i ultrazvuk osmogodišnjeg Maka Hasića, kojem je u martu prošle godine dijagnostifikovana rijetka vrsta raka Burkitov limfom, su uredni, kao i snimak pluća.

“Upravo sam primila vijest iz bolnice za posljednji snimak koji smo čekali. Snimak pluća, juče (srijeda) su nam saopštili da su nalazi krvi i ultrazvuk uredni, maloprije su nam potvrdili da su i pluća čista. Neke vakcine već znamo da neće morati ponoviti, za neke još čekamo da budu gotove analize. Uglavnom neće morati raditi čitavu revakcinaciju”, napisala je Makova majka.

Dodala je i da će ovaj hrabri dječak imati kontrolu za mjesec dana u Sarajevu, a iduću za dva mjeseca u Istanbulu.

“Biće potrebno još neko vrijeme za Makove rehabilitacije, pa planiramo boraviti na nekoj od naših planina. Čekamo da bude gotov nalaz ostalih antitijela i otpusno pismo i krećemo kući. Mak vam šalje srce i sve vas ljubimo”, navodi majka, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

Krajem avgusta PET i MRI snimci su pokazali da nema aktivnih ćelija raka. U Istanbulu je ostao do sada, čekajući gore pomenute nalaze koji su potvrdili da je Mak iz ove bitke izašao kao veliki pobjednik.

Podsjetimo, dječaku je krajem marta dijagnostifikovan rijedak i agresivan oblik ne-Hočkinov limfoma pod nazivom Burkitov limfom u četvrtom stadijumu. Radi se o brzoširećem tumoru, koji je ovaj dječak uspio pobijediti.

Upravo sam primila vijest iz bolnice za posljednji snimak koji smo cekali. Snimak pluca, juce su nam saopstili da su…

Gepostet von Lejla Huseinovic am Donnerstag, 26. September 2019

Nezavisne