Home Ex-Yu Novi zemljotres u Zagrebu, šesti od jutros

Novi zemljotres u Zagrebu, šesti od jutros

0

U 16.16 sati danas popodne u Zagrebu se ponovo jako zatreslo, a prema prvim podacima u jutrošnjim potresima je 17 osoba povrijeđeno, dok je 15-godišnjica djevojčica i dalje kritično i ljekari se bore za njen život.

Popodnevni potres se, prema pisanju hrvatskih medija, jako osjetio u gotovo cijelom Zagrebu.

Prema informacijama sa terena, prijavljeno je oštećenje na više od 600 zgrada. U obilasku Zagreba trenutno je 55 timova sa više od 150 ljudi.

Hrvatska potpredsjednica Evropske komisije Dubravka Šuica potvrdila je da je razgovarala s kolegama iz Komisije i najavila da će se verovatno aktivirati evropski sistem za borbu protiv prirodnih katastrofa i mehanizam civilne zaštite.

Ipak, nadležni građane upozoravaju da je širenje korona virusa mnogo opasnije od zemljotresa, koji nije moguće predvidjeti, pa se ukazuje na potrebu poštovanja ranije izdatih uputstava.

Zbog zemljotresa mnogi Zagrepčani su se uputili prema Primorju, najviše ka Rijeci, ali su ubrzo svi punktovi bili zatvoreni, a oni koji su uspjeli da uđu u neki od primorskih gradova, određena im je 14-dnevna izolacija zbog korona virusa.

(BN)