Home Biznis OBJAVLJEN JAVNI POZIV Za podsticaj privrednim subjektima 4.000.000 KM

OBJAVLJEN JAVNI POZIV Za podsticaj privrednim subjektima 4.000.000 KM

0

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u investicione projekte u ovoj godini, a ukupan iznos sredstava je 4.000.000 KM.

Sredstva su namijenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz oblasti industrija tekstila, odjeće i obuće, drvoprerađivačka industrija, metalna i elektro industrija, osim proizvodnje i prerade baznih metala, industrija gume i plastike, papirna industrija i industrija građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

Od ukupnog iznosa najmanje 25 odsto sredstava biće odobreno privrednim subjektima koji zapošljavaju do 50 radnika ili koji su ostvarili poslovni prihod u 2020. godini do 3.000.000 KM, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Uslovi za ostvarivanje prava na sredstva, namjena, kriterijumi za ocjenjivanje prijava i druga pitanja od značaja za postupak dodjele sredstava propisani su uredbom o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja.

Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati nabavku savremenih tehnologija i opreme, nabavku nove ili korištene opreme koja nije starija od 12 godina, ili razvoj i inovaciju.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, a prijave sa potrebnom dokumentacijom moguće je slati i putem pošte na adresu ministarstva.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 051/338-376, a svi zainteresovani privredni subjekti se za sva dodatna pitanja mogu obratiti i putem mejla: javni.poziv@mpp.vladars.net.