Home Servisne Obratite pažnju na ove putne pravce

Obratite pažnju na ove putne pravce

0

Zadnji je radni dan u sedmici, pa se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila, kako na putevima u BIH, tako i na graničnim prelazima. Posebno frekventan saobraćaj očekujemo u poslijepodnevnim satima. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Na svim putnim pravcima učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Deminiranje terena i povremene polusatne obustave saobraćaja tokom dana aktuelne su na dionicama magistralnih puteva:
Bosanski Petrovac-Drvar (na planinskom prevoju Oštrelj, od 08 do 16h),
Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud od 08 do 16 sati) i
Brčko-Bijeljina (u mjestu Gredice od 07 do 14:30 sati).

Sanacioni radovi u toku su na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula). Na ovim dionicama postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja su za sada kratkotrajna. Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.