Home Banjaluka Obustave saobraćaja kroz kanjon Tijesno i preko Manjače

Obustave saobraćaja kroz kanjon Tijesno i preko Manjače

Kroz kanjon Tijesno kod Banjaluke danas će biti obustavljen saobraćaj zbog Evropskog prvenstva u raftingu na rijeci Vrbas, kao i na regionalnom putu preko Manjače, gdje se izvodi bojevo gađanje.


Vozila će koristiti alternativne pravce, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustava saobraćaja kroz kanjon Tijesno na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka biće na snazi od 10 do 16 časova, a alternativni pravac je Banjaluka – Han Kola – Ledenice – Čađavica – Mrkonjić Grad.

Izmjena saobraćaja neće se odnositi na autobuse redovnih linija javnog prigradskog prevoza Banjaluka – Bočac i Banjaluka – Agino Selo, kojima je to jedini pristup naseljima, kao i na vozila hitne medicinske pomoći.

Saobraćaj će regulisati policijski službenici policijskih uprava Banjaluka i Mrkonjić Grad.

Bojevo gađanje na poligonu Manjača

Zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača do 16 časova privremeno će biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Han Kola – Stričići, a alternativni pravac je Han Kola – Ledenice – Stričići.

Aktuelni su radovi na regionalnom putu Šekovići – Caparde u mjestu Papraća, zbog čega se vrši naizmjenično propuštanje vozila, jednom trakom, te na magistralnim putnim pravcima Kotor Varoš – Obodnik gdje je u toku izradnja mini hidroelektrane, te na dionici Milići – Vlasenica.

U toku je rekonstrukcija lokalnih puteva u opštini Donji Žabar, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Obudovac – Lončari.

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac – Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Bileća – Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, te na regionalnim putnim pravcima Derviši – Klašnice i Obudovac – Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza.

Obustava saobraćaja zbog klizišta na snazi je na lokalnom putu Svodna – Brezici na području opštine Novi Grad, dok u mjestu Strike, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, vozila prolaze naizmjenično, jednom trakom.

U centru Banjaluke danas će zbog dodjele nagrada za nagradnu igru “10 ‘ladnih Nektara” na Trgu Krajine od 14 do pola časa poslije ponoći biti obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od Bulevara Cara Dušana do Aleja Svetog Save.

Bez gužvi na graničnim prelazima

U Federaciji BiH, na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce – Jezero, a za vozila mase veće od sedam tona Crna Rijeka – Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica – Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici je moguće formiranje dužih kolona u oba smjera.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je usporen i na putnim pravcima Jošanica – Stup, Srebrenik – Orašje, Olovo – Kladanj – Vlasenica, Semizovac – Vogošća, Stolac – Neum, Bradina – Podorašac, Cazin – Srbljani, Ustiprača – Goražde – Ustikolina, kao i magistralnim putevima u Ključu i u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz bezbjednosnih razloga i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko – Gunja.

Srna