OD KASTELA I BORCA DO VRBASA I ĆEVAPA: Ovo su najbolji Viber stikeri sa motivima Banjaluke (FOTO)

Rijeka Vrbas, dajak, Kastel, Gospodska ulica, te banjalučki Borac motivi su pobjedničkih Viber stikera koje je dizajnirao Srđan Zrnić na konkursku čija je tema grad Banjaluka.

– Zadovoljstvo mi je da mogu raditi nešto što ima veze sa gradom u kojem sam rođen. Ovo je vrlo interesanta akcija Gradske uprave, kako za sugrađane tako i za one koji ovdje dolaze kao turisti – rekao je Zrnić.

Uz prvo mjesto Zrnić je dobio i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM.

Drugo mjesto i novačanu nagradu od 500 KM pripalo je timskom radu Aleksandre Marić i Irme Beširević, dok je treće mjesto i novčana nagrada od 300 KM pripalo Milijani Savanović.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktor kompanije „Prointer ITSS“ Bojan Vujić, uručili su danas nagrade pobjednicima ovog konkursa.

Izradu stikera i unapređenja postojeće „Viber zajednice“ grada Banjaluke finansijski je podržala kompanija „Prointer ITSS“.

Direktor ove kompanije Bojan Vujić rekao je da im je drago što su imali priliku da daju svoj doprinos razvoju postojeće Viber aplikacije grada Banjaluke.

– Siguran sam da će ovi viber stikeri, kao inovativan projekat Gradske uprave, dodatno promovisati Banjaluku kao otvoren grad i, na određen način, upotpuniti i turističku ponudu – rekao je Vujić.

Poziv Grada upućen kreativcima, da putem jedinstvenog dizajnerskog rješenja predstave svoj grad u formi viber stikera, bio je otvoren od 15. marta do 5. aprila.

Po isteku roka za prijave, Komisija je izabrala tri najbolja dizajnerska rješenja, koja su inspirisana Banjalukom, njenim znamenitostima, kulturno-istorijskim naslijeđem, specifičnostima, ličnostima, manifestacijama koje se organizuju u gradu, lokalnim izrazima ili rečenicama.

Grad Banjaluka je krajem prošle godine pokrenula Viber zajednicu kao još jednu platformu za komunikaciju sa građanima.