Home Banjaluka Od sutra “dual” radar na području Banjaluke

Od sutra “dual” radar na području Banjaluke

0

Obaviještavamo građane da je od  06. do 30. septembra 2018. godine na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banja Luka ( Banja Luka, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš, Čelinac) radarska kontrola putem sistema „Dual”. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.