Home Banjaluka Od sutra radionice za djecu i mladu

Od sutra radionice za djecu i mladu

0

Manifestacija “Kreativni avgust” koju u Banjaluci, uz podršku Grada, organizuje lokalno udruženje građana “Zdravo da ste” počeće sutra i trajaće do 26. avgusta.

Radionice “Kreativnog avgusta” održavaće se svakim danom, osim nedjelje, od 18.00 do 20.00 časova, na otvorenom, iza Sportske dvorane “Obilićevo”, saopšteno je iz Udruženja “Zdravo da ste”.

Iz Udruženja navode da će sve radionice u okviru “Kreativnog avgusta” biti besplatne, kao i da će biti obezbijeđen radni materijal.

U slučaju kiše, radionice će se održavati u prostorijama omladinskog centra “Zdravo da ste” u baraci pored Gradskog mosta.

Ova, 14. po redu, manifestacija namijenjena je djeci i mladima sa idejom da slobodno vrijeme tokom raspusta provedu na kreativan način, stičući nove vještine i razvijajući talente.

Iz Udruženja “Zdravo da ste” podsjećaju da je cilj manifestacije povećati učešće i angažovanost djece i mladih u društvenom životu organizovanjem različitih radionica usmjerenih na promociju pozitivnih vrijednosti.

Od 6. do 12. avgusta djeca i mladi imaće priliku da se upoznaju o radu udruženja i neformalnih grupa koje djeluju na području grada Banjaluka, i to Sportskog udruženja “Kapuera”, Kluba ritmičke gimnastike “Alegro”, te Školice sporta i rolera “Bodi tjun kids”.

Djeca i mladi će imati priliku da saznaju više o robotici i radu Centra za naprednu edukaciju djece i mladih “Robokids”, o projektu “Bolnica za bubamare” koji sprovode studenti medicine u okviru volonterskog udruženja “Samsik”, te projektima “Moj instrument” i “Plavi telefon” koje sprovodi Udruženje građana “Nova generacija”.

Od 13. do 26. avgusta program će biti nastavljen, između ostalog, radionicama slikarstva za djecu i mlade, modernim plesom, izradom rukotvorina, strip-crtanjem, školom gitare, brejkdensom, sviranjem na udaraljkama, igraonicom, sportom.

(Blic)