Home Banjaluka Održana osnivačka skupština Udruženja građana „Petrićevac” (VIDEO)

Održana osnivačka skupština Udruženja građana „Petrićevac” (VIDEO)

0

U Banjoj Luci je danas održana osnivačka skupština Udruženja građana „Petrićevac“, koje za cilj ima okupljanje građana Mjesne zajednice Petrićevac, poboljšanje uslova života mještana ovog banjalučkog naselja, uređenje okoline i humanitarni rad. Ljudi Petrićevca su oduvijek bili poznati po aktivnom radu u svom naselju, pogotovo u posljednjim godinama kada su se istakli brojnim društveno-korisnim akcijama. Upravo iz tih razloga, nakon uspostavljene osnove rada i rezultata koje su postigli, osjetili su potrebu da se dodatno udruže i ozvaniče zajednički rad, te povežu sa drugim naseljima.

Osnivačkoj skupštini, pored mnogobrojnih Petrićevčana, prisustvovao je i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović, čiju većinu će u narednom periodu predstavljati članovi udruženja.

Za predsjednika Udruženja građana „Petrićevac“ izabran je Pavle Knežević, usvojen je i Statut, te imenovani članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora. Za datum osnivanja simbolično smo izabrali 9. januar, koji se obilježava i kao Dan Republike Srpske. Mi ne slavimo ovakvu Republiku Srpsku u kojoj više mladih odlazi iz zemlje nego što se rodi, mi odajemo počast svima koji su stvarali i dali život za Republiku Srpsku i Banjaluku, a naš cilj je bolji, ljepši, perspektivniji, sigurniji i uređeniji Petrićevac, te Banjaluka i Republika Srpska. Ovime je uspostavljena veza između građana Petrićevca i svih žrtava ovog podneblja jer znamo šta za stradanje Srba u 2. Svjetskom ratu znači Petrićevac

. Udruženja građana „Petrićevac“ je neprofitna, nepolitička i nestranačka organizacija, i pozivamo komšije i sugrađane koji dijele viziju i ideju boljeg Petrićevca da nam se pridruže.

NAŠE TEK DOLAZI!