Home Svijet Oluja napravila haos u Njemačkoj (VIDEO)

Oluja napravila haos u Njemačkoj (VIDEO)

0

Snažna oluja koja je zahvatila zapad Njemačke dovela je do otkazivanja i odlaganja polazaka vozova i aviona, a za danas se očekuju snježne padavine koje će dodatno otežati trenutnu situaciju.

Policija je saopštila da je 47-godišnji vozač poginuo kada je na njegov automobil palo drvo u Bestvigu, na oko 100 kilometara severoistočno od Kelna, prenosi AP.

Željeznička kompanija Dojče ban saopštila je da je obustavila regionalni saobraćaj, kao i saobraćanje vozova na dugim distancama u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, jer je nekoliko linija u prekidu pošto ih je blokiralo drveće koje je palo na šine.

Pojedini letovi sa aerodroma u Frankfurtu, najprometnijeg u zemlji, otkazani su. Dva aviona koja su letjela ka aerodromu Keln-Bon su preusmjerena zbog jakog vjetra.

Zoološki vrtovi u Dortmundu, Vupertalu i Hamu zatvoreni su iz predostrožnosti zbog oluje, dok se u Duisburgu srušio teretni kran i djelimično završio u rijeci Rajni.

Meteorološka služba izdala je u nedjelju upozorenje za velike dijelove zapadne i centralne Njemačke, predvidjajući udare vjetra i do 120 kilometara na čas.

TANJUG