Home Politika Opozicija o mirnom razlazu i ratu: Priče dvojca koji je u ratu...

Opozicija o mirnom razlazu i ratu: Priče dvojca koji je u ratu švercovao cigare ili se krio u trezoru

0

Predstavnici opozicionih stranaka u Republici Srpskoj nakon sastanka na Jahorini odredili su se i o posljednjim dešavanjima vezanim za najave mirnog razlaza, prijetnji ratnim sukobima, kao i pojavi “non papera” koji potpiruje takve ideje.

“Priča o mirnom razdruživanju je priča za malu djecu. Ova tema, o nekim novim kartama, novi podjelama i mješanju karata u BiH su priče kad nemate rješenja za ključna životna pitanja. Ova tema je potpuno izmišljena. Od nje nema ništa osim što će nas zamajavati narednih sedmica i mjeseci”, kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On je dodao da u ovoj zemlji se za jednu među vode ratovi te ko bi onda mogao razmišljati o mirnom razdruženju.

“Očito o ratu pričaju oni koji nikad nisu ratovali. Uopće razmišljanje o tome je katastrofalno 25 godina poslije rata”, izjavio je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je kako je priča oko “non papera” klasično zamajavanje naroda, “da ne kažem jednu narodsku riječ na slovo “z”.

“Sve ide u prilog da su taj dokument kreirali Dodik i Bakir zajedno i skrenuli pažnju sa katastrofalne politike koje vode na na svim nivoima vlasti, da sklone pažnju sa vakcinacije, afera Respiratori, maski, pokretne bolnice, ikone, o zaduživanja od 600 miliona KM. I onda se krene pričati o razdruživanjima, ratovima”, kazao je Borenović.

On kaže da je u ratu koji je odnio stotine hiljada žrtava Dodik švercovao cigare, a Izetbegović se krio u trezoru.

“To govori o šizofrenoj politici koja ovaj put neće proći jer nam trebaju odgovori na pitanja koja su odgovornost trojca SDA, SNSD i HDZ, a mi ćemo pobijediti jer ćemo ići zajedno kao što smo išli u Banjoj Luci i Bijeljini”, kazao je Borenović.