Home Crna hronika Osuđeni diler iz Banjaluke opet iza rešetaka

Osuđeni diler iz Banjaluke opet iza rešetaka

0

Vladimir Sumonja (29) iz Banjaluke, koji je nedavno osuđen na dvije godine zatvora zbog šverca narkotika, ponovo je iza rešetaka nakon što mu je na osnovu žalbe tužilaštva produžen pritvor iz kojeg je pušten poslije izricanja prvostepene presude, saznaje “Glas Srpske”.

Odluka je donesena nakon što je Vrhovni sud Srpske uvažio žalbu Okružnog tužilaštva i slučaj vratio Okružnom sudu u Banjaluci koji je 4. juna ponovo produžio pritvor Sumonji. On se, kako saznajemo, dva dana kasnije sam javio u KPZ Banjaluka. On je za šverc narkotika osuđen 14. maja u banjalučkom Okružnom sudu zajedno sa Lukom Tomaševićem (26) koji je dobio osam mjeseci zatvora. Prema presudi, dvojac je švercovao narkotike od januara do 9. novembra 2018. na području Banjaluke. U presudi se navodi da su kupovali marihuanu, spid i ekstazi i držali ih u vikendici u Banjaluci radi prodaje. Nakon što ih je policija otkrila, pokušali su da unište narkotike i sakriju tragove.

Kada su policajci došli pred vikendicu, čula se galama iz objekta: “Popadaćemo”, “Ne gine nam zatvor”, “Bacaj prah u sudoper i puštaj vodu”.

Sumonja i Tomašević postali su poznati nakon što je tokom istrage objavljeno da su gađali policajce tvorom ne bi li izbjegli privođenje. Međutim, na suđenju su policajci koji su ih hapsili rekli da je životinja sama skočila s krova vikendice. Sumonja i Tomašević pali su u akciji “Target” početkom novembra 2018, kada su pronađena 2,4 kilograma skanka, 218 grama spida, te 131 gram ekstazija. Prilikom pretresa je pronađena i oprema za improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane.

Sumonja je do sada osuđivan sedam puta, od čega dvaput zbog šverca narkotika. Sumonjin branilac Marko Mikeš najavio je žalbu na novu odluku o pritvoru jer smatra da Okružni sud nije dobro razumio uputstva Vrhovnog suda.

Glas Srpske”