Home Crna hronika Otac i sin uhapšeni zbog uzgajanja marihuane u Stričićima

Otac i sin uhapšeni zbog uzgajanja marihuane u Stričićima

0

Zahvaljujući planskim aktivnostima Policijske uprave Banja Luka uz podršku Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, 10.09.2018. godine, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, realizovana je akcija kodnog naziva „Hed“, usmjerena na suzbijanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog uzgoja biljaka iz kojih se preradom može dobiti opojna droga.

Policijski službenici su na osnovu operativnih i istražnih mjera i radnji, istog dana  u šumi u mjestu Stričići, grad Banja Luka, pronašli zasad koji asocira na indijsku konoplju te na izvršenju krivičnog djela, tokom zaljevanja biljki, zatekli i lišili slobode N.P.(1963), M.P.(1988) i V.P.(1985) svi iz Banje Luke.

Na osnovu naredbe nadležnog suda izvršen je pretres na tri lokacija na području grada Banja Luke te vozila koje koriste osumnjičena lica.

Tokom pretresa pronađeno je i izuzeto 137 stabljika biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, zelena biljna materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne mase oko 886 grama, više sjemenki indijske konoplje, plastične kanistere sa tečnošću za brzo sazrijevanje biljaka i drugu pogodnu opremu za uzgoj marihuane,  mobilne telefone i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Lica N.P.(1963), M.P.(1988) i V.P.(1985), će tokom dana, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ biti predati u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.