Home Crna hronika Ovaj mladić je snimljen kako zlostavlja psa, a nedavno je počinio i...

Ovaj mladić je snimljen kako zlostavlja psa, a nedavno je počinio i novi zločin kod Banjaluke (VIDEO)

0

Mladić koji je zgrozio javnost prizorima kojim u vojničkoj uniformi zlostavlja pse, još jednom je pokazao svoju nasilničku narav – ovoga puta u civilu, i to nad čovjekom, nemoćnim starcem.

Pod sumnjom da je dan ranije u Kaćanima kod Banjaluke sa najmanje još jednim poznanikom pretukao i opljačkao Ostoju Milakovića (80), prošlog petka je u Foči uhapšen 25-godišnji P.I. iz Užica, piše Blic.rs.

Kako „Blic“ saznaje, radi se o momku iz užičkog sela Potpeć, bivšem pripadniku Vojske Srbije, o kome se saznalo pošto su objavljeni snimci na kojima on šutira psa u glavu. Video možete da pogledate OVDJE.

Za saučesnika u razbojništvu kod Banjaluke imao je 17-godišnjaka iz svog sela, a u pljački im je pomogla najmanje još jedna osoba za kojom policija BiH traga.

Sumnja se da su u četvrtak 6. decembra oko podne P. I. i maloljetnik, pošto su prethodno otputovali u BiH, upali u kuću Ostoje Milakovića, koji sam živi u Kmećanima, a koji je radni vijek proveo u Austriji i od ove države prima penziju. Fizički su nasrnuli na starca, pretukli ga, napravili premetačinu po kući i pobjegli. Ukrali su mu 20 austrijskih šilinga i nešto kovanog novca.

Smrti koja mu je prijetila Milaković se spasao jedva uspjevši da izađe iz kuće i pozove u pomoć komšije, a prava je sreća da su one, s obzirom da su najbliže kuće od njegove udaljenje više od 100 metara, uspjele da čuju njegovo zapomaganje i pozovu hitnu pomoć. Sa povredama opasnim po život prevezen je u banjalučku bolnicu.

Odmah je počela istraga, a jedan od glavni tragova policiji u BiH bila je izjava mještana da su videli „fiću“ užičkih registarskih oznaka. Sutradan, „fića“ je zaustavljena u Foči, a Užičani koji su pokušali da pobjegnu preko granice i vrate se u Srbiju su uhapšeni. Žitelji Kaćanika ispričali su policiji da je u automobilu koji su primjetili bilo više mladića.

– Prosto da čovjek ne povjeruje šta se desilo sa P. I. Svi smo ga znali kao dobrog, vijjrednog i skromnog mladića iz časne porodice. Radio je neko vrijeme kod Vojske a poslije, koliko sam čuo, negdje u inostranstvu. Ne znam da li je istina da li su on i još jedan naš komšija pretukli tog starca kod Banjaluke, ali, mislim, ko je spreman da onako krvnički tuče životinju spreman je da da pretuče i čovjeka – priča za „Blic“ mještanin Potpeća kod Užica.

A životinju – psa P. I. je pretukao prije 17. marta 2017. kada mu je prestala služba u Vojsci Srbije. Na snimcima se vidi kako P. I. u vojničkoj uniformi, na zadatku u Kopnenoj zoni bezbjednosti, prilazi psu i krvnički ga šutira u glavu. Kako je objavljno, životinji je od udarca slomljen vrat. Da je mladić iz okoline Užica taj koji zlostavlja psa potvrdila je donekle i Vojska Srbije saopštivši da je njemu prestala profesionalna služba zbog povrede propisa o radu.

(Blic)