Home Vijesti “Ovdje nema ni istine ni pravde”

“Ovdje nema ni istine ni pravde”

0

„Pravda za Davida – stop nerazjašnjenim ubistvima u Banjaluci“. Porodica Dragičević i građani Banjaluke ovako se već 177 dana okupljaju na trgu Krajine, tražeći istinu i odgovor na pitanje : „Ko je ubio 21-godišnjeg banjalučkog studenta Davida Dragičevića?“

Pola godine obilazimo sve institucije tražeći samo jednu riječ, istinu. Sa istinom pravda će biti zadovoljena. Ali ovdje nema ni istine ni pravde – rekao je otac ubijenog Davida, Davor Dragičević.
„Šest mjeseci je kako te skrnave. Ja sam živ, majka ti je živa, sestra i brat su ti živi i grupa „Pravda za Davida“. Mi se znamo nositi sa svim njihovim i lažima, klevetama i svim ostalim što nam serviraju.“ , rekao je Davor Dragičević

Uradili ste nešto najsvirepije što se moglo uraditi jednom roditelju, uzeli ste njegovo dijete. To vam nikad niko ne može oprostiti – poručio je Dragičević.

„Svima sam se obratio i službeno i lično. Niko mi nijedan konkretan odgovor nije dao. Tapšanje po ramenu, izrazi saučešća vaši meni ne trebaju i ne znače mi ništa. Vratiti mi dijete ne možete. Zato ću uraditi ono što smatram da bi svaki roditelj ili otac djeteta trebao da uradi. Progoniću vas ubice i zločinci do smrti.“ , rekao je Dragičević.

Okupljenim građanima pročitano je pismo Davidove majke, Suzane Radanović.

„Vjerujem da ti zlotvori ne osjećaju ni sekunde krivice, jer moj mozak, moj razum ne može da shvati da poslije takvog zločina mogu normalno da funkcionišu. Da jedu, piju, idu na posao, vesele se sa svojom djecom. Zato me je strah, ne za mene. Mene da nema, da nestanem to bi mi bila usluga.“, navodi se između ostalog u pismu Davidove majke.

Davor Dragičević svima se zahvalio što su uz njega i Davidovu majku već 177 dana na trgu. Vaša hrabrost mnogo je veća od moje, rekao je Davor.

Pravda za Davida danas se oglasila saopštenjem u kome demantuje laži iznesene, kako navode u sinoćnoj informativnoj emisiji „tvornice laži“ -RTRS. Navode da time pokušavaju da ukaljaju imena članova grupe Pravda za Davida i da na taj način pokušaju da smanje intezitet podrške grupi koji iz dana u dan raste.

Članovi grupe Pravda za Davida su već pokrenuli kod advokata izrade tužbi protiv Siniše Mihailovića i direktora Draška Milinovića.

(BN)