Home Crna hronika Pao najokrutniji banjalučki razbojnik

Pao najokrutniji banjalučki razbojnik

0

Maloljetni F. Ž. (17), koji je uhapšen zbog pljačke marketa “As” u banjalučkom naselju Starčevica, osumnjičen je za seriju od najmanje šest razbojništva počinjenih u posljednih godinu i po, saznaje SrpskaCafe.

Većinu tih djela osumnjičeni je tokom saslušanja priznao, a sudeći po načinu na koji su pljačke izvršene mogao bi se svrstati među najokrutnije razbojnike koje je Banjaluka imala.

O tome svjedoči i posljednja pljačka u marketu “As”, koja se dogodila u subotu naveče. U policiji saznajemo da je razbojnik po ulasku u market radnici prišao s leđa i pod vrat joj stavio oštricu noža, tražeći novac.

– Kada mu je prestravljena žena rekla da je njena kasa već ispražnjena i zaključana, on se okrenuo prema drugoj radnici i prijeteći da će joj zaklati koleginicu, kojoj je držao nož pod vratom, tražio je novac – kaže izvor blizak istrazi.

Uplašena žena predala mu je sav novac iz kase, odnosno oko 8 400 maraka. Razbojnik je potom krenuo da bježi. Valjda ga je, poslije serije pljački u kojima je prošao nekažnjen, sreća izdala. Na izlasku iz marketa sudario se s policajcem, koji nije bio na dužnosti. Karma zna biti ćudljiva, pa se tako ispostavilo da je “naletio” na policajca koji je džudo majstor.

Iako nije bio na dužnosti on je bez mnogo muke savladao razbojnika, a u pomoć mu je pritekao još jedan “bezbjednjak” i zajedno su ga zadržali do dolaska policijske patrole. Pri hapšenju kod njega je pronađen i oduzet nož kojim je prijetio radnici, kao i ukradeni novac.

Po okrutnosti i drskosti, među pljačkama za koje je ovaj maloljetnik osumnjičen, izdvaja se i razbojništvo u kladionici u Lazarevu od 25. novembra ove godine. Prijeteći pištoljem od radnice je tada ukradeno 3 600 KM. Razbojnik je radnicu oterao u toalet i pod prijetnjom da će pucati naterao je da se skine gola, a onda ju je dodirivao po grudima. Djevojka je zbog toga pretrpjela veliki šok, zbog koga joj je ukazana ljekarska pomoć, a od straga se još nije oporavila…

Maloljetnik je, kako saznajemo, priznao i pljačku prodavnice “Valentino” od 3. aprila prošle godine. U marketu je radila trudnica koja je nedugo nakon pljačke imala spontani pobačaj. Vjeruje se da je pobačaj bio posljedica pretrpljenog stresa i straha, ali se to nikada nije moglo dovesti u vezu sa pljačkom.

Osim navedenih uhapšeni maloljetnik osumnjičen je i za pljačku pošte u Vrbanji od 12. januara ove godine, Bet lajv kladionici 5. februara, Vilijams kladionici 10. avgusta i istoimenoj kladionici koja je 2. decembra opljačkana u Trnu.

(Srpska Cafe)