Home Region “Paprene” cijene ljetovanja na jadranskom primorju

“Paprene” cijene ljetovanja na jadranskom primorju

0

Naglim porastom temperatura i početkom sezone godišnjih odmora, došlo je i do porasta cijena za ljetovanje na Jadranu.


I ove godine najjeftinije opcija je bh. more. Apartman za četveročlanu porodicu u Neumu u trajanju od sedam dana s uključenim doručkom košta približno 800 KM.

Sedam dana u Makarskoj do 3 000 KM

S obzirom na to da je Neum jeftiniji od Hrvatske i Crne Gore, turisti uzimaju apartmane na duži period.

– U samom centru grada je gužva, a juli i početak avgusta skoro kod svih su popunjeni. Ja sam u Primorskoj ulici, pored centra, i kod nas još ima mjesta. Hoteli su, koliko sam čula, skoro pa popunjeni. Kod mene je noćenje 20 maraka po osobi – rekla je vlasnica jednog apartmana Sabina Hamzić.

Oni koji odluče ljetovati na Hrvatskom primorju ili uvijek popularnoj Makarskoj rivijeri, prema ponudama, za sedmodnevno ljetovanje za četveročlanu porodicu moraju izdvojiti između 1 500 i 3 000 KM.

Prema portalu Booking.com, mnogi su već rasprodali smještaje. Vlasnici apartmana izbjegavaju izdavanje na nekoliko dana, a i ako se odluče za to, cijena je dosta viša.

Ulcinj najjeftiniji u Crnoj Gori

Većina bh. građana godinama putuje u Crnu Goru s uvjerenjem da će proći mnogo jeftinije nego u Hrvatskoj. Ipak, turistički radnici upozoravaju da je to tačno samo za Ulcinj i okolna mjesta, dok su cijene u ostatku Crne Gore blizu onima na Hrvatskom primorju.

Najjeftiniji sedmodnevni boravak za četveročlanu porodicu, prema portalu Booking.com, košta od 721 KM u Ulcinju, a 1 499 KM u Budvi.

Dnevni avaz