Home Banjaluka PDP Banjaluka: Ko će odgovarati za neplanirano trošenje 190.000 KM?

PDP Banjaluka: Ko će odgovarati za neplanirano trošenje 190.000 KM?

Nakon što je Gradska uprava ,,promašila” za 190.000 КM prilikom izrade predmjera i predračuna za izvođenje radova rekonstrukcije trotoara kod Palate predsjednika Republike Srpske reagovali su iz Gradskog odbora PDP-a:

Postaje prosto nevjerovatno koliko puta je Gradska uprava i nadležni troškove izvođenja radova promašili na štetu budžeta. Takvih mnogo primjera smo do sada viđali, pa nas ovo pretjerano ne iznenađuje.

– Ovo je već poznati scenario, samo mi postavljamo pitanje Gradonačelniku, načelniku i Gradskoj upravi: ko je odgovoran kad se napravi ovako loša kalkulacija u cijeni izvođenja radova i ko će odgovarati za to? Кako je moguće da u jednoj sekundi uvijek pronađete sredstva za dodatne plate zaposlenih, trotoar ispred Palate, fontanu, ali za prioritete građana nikako da se pronađu sredstva, pitao je Draško Stanivuković, predsjednik GrO PDP Banjaluka.

Gradski odbor PDP-a je u proteklom periodu obilazio mještane Motika gdje traže autobuska stajališta, Кuljana gdje traže put, ambulantu, vrtić, Ramića, Dragočaja gdje građanima nedosatje siguran prelaz preko ,,puta smrti”, mještana Obrovca i Melina, koji jedino traže da im se put naspe i očisti u toku zime od snijega. Za sve ovo pomenuto se godinama, pa i decenijama ne mogu pronaći sredstva, ali za stvari koje nisu prioriteti građana to uspiju veoma brzo. Za 190.000 КM (samo za neplanirano povećanje u ovim radovima) se veliki dio ovih stvari mogao da riješi, ističu u Gradskom odboru PDP-a.