Home Vijesti PDP Banjaluka: Zna li gradonačelnik i zašto ćuti o pisanjima medija o...

PDP Banjaluka: Zna li gradonačelnik i zašto ćuti o pisanjima medija o otimanju gradske imovine?

Gradski odbor PDP-a Banjaluka javno ovim putem pita Igora Radojičića, prvog čovjeka grada, da li zna za pisanja medija o zloupotrebi gradske imovine od strane odbornika Vukajlovića, i zašto na svaki problem u našem gradu glasno ćuti?

Gradonačelnik najvećeg grada Srpske uporno izbjegava najbitnija pitanja i najvažnije događaje u našem gradu, poput nerasvjetljenih ubistava, objašnjena o gubicima Toplane, konkretnim mjerama u slučaju piralen, zagađenosti vazduha, nerješenim pružnim prelazima, nebezbjednim saobraćajnih raskrsnica…

Naime, Stojan Vukajlović, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka u proteklih doslovno nekoliko dana dokopao se na veoma zanimljiv način pet stanova, vikendice i poslovnog prostora, pisanja su medija.

Vukajlović je kupio na licitaciji 30.12. prošle godine stan vrijednosti 150.000 КM za svega 50.000 КM i 10 minuta u Osnovnom sudu, a potom i 31.12.2019. u banjalučkom Osnovnom sudu četiri stana, poslovni prostor u Banjaluci, kao i vikendicu sa 1,3 dunuma okućnice u Ivanjici, u neposrednoj blizini grada, za samo 283.400 КM.

Takvom namještenom licitacijom, Grad, koji je u pomenutom slučaju bio tražilac izvršenja, oštećen je za 256.010 КM.

– Gradonačelnik se pokazao kao ,,zaštitnik” imovine grada u slučaju sa Mitrovićem, kada je navodno dobio i krivičnu prijavu, hoće li se sada oglasiti i objasniti Banjalučanima zašto je ovo dopustio, pitaju iz GrO PDP-a.

Podsjećanja radi, Vukajlović, prije SNSD-a, bio je u klubu “Sloboda” i DNS-u, a prilikom prelaska u SNSD rekao je da to čini “kako bi pomogao građanima”.

– Pomoći građanima će najbolje ako ne budu vršili ovakve kriminalne licitacije i imovinu našeg grada pretvarali u ličnu imovinu, zaključili su u PDP-u.