Home Politika PDP: Sanja Vulić simbol za prevare na izborima

PDP: Sanja Vulić simbol za prevare na izborima

0

– Da u našoj političkoj realnosti svakakva čuda možemo doživjeti, pokazuje primjer da sinonim za izborne prevare, Sanja Vulić, tuži one koji se bore protiv takvih pojava, prevaranata i zalažu za legitimne izbore“, rekla je portparol Partije demokratskog progresa Anja Petrović, komentarišući tužbu poslanika SNSD-a u PD PS BiH Sanje Vulić protiv predsjednika PDP-a i SDS-a Branislava Borenovića i Mirka Šarovića.

Petrović kaže da je Sanja Vulić na proteklim izborima postigla ono što je statistički, ali i logičnki nemoguće:

„Sanja Vulić je na Lokalnim izborima u Doboju na čak 22 biračka mjesta imala 100% glasova svoje stranke. To nije politički uspjeh, to je politički kriminal i izborna prevara. Nevjerovatno je ko sebi sve daje za pravo da optužuje druge za svoja nedjela. Grad Doboj se zapravo štiti zahtjevom za održavanjem legitimnih izbora, na kojima pravo prisustva imaju posmatrači opozicije i koji bi bili održani u demokratskim uslovima“, ističe Petrović.

Ona kaže da PDP i dalje apeluje na CIК BiH da riješi „slučaj Doboj“:

„Jedino pravično jeste da se prethodni izbori u Doboju ponište i održe novi, a oni koji su vršili krivično djelo izborne prevare za to odgovaraju. Što se tiče tužbe protiv gospodina Borenovića, to može ostati zapamćeno samo kao još jedan od mnogobrojnih ‘bisera’ gospođe Vulić“, zaključuje Petrovićeva.