Home Crna hronika PESNIČENJE U BANJALUCI: Specijalac izazvao tuču ispred noćnog kluba pa dobio batine

PESNIČENJE U BANJALUCI: Specijalac izazvao tuču ispred noćnog kluba pa dobio batine

0

Dvojica pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS krivično će odgovarati zbog učestvovanja u masovnoj tuči ispred “Nektar paba” u Banjaluci.

Obračun grupe muškaraca desio se početkom marta u večernjim časovima u ulici Save Kovačevića, a prema nezvaničnim informacijama, pripadnici MUP-a RS su započeli tuču.

– Specijalci su se prvobitno posvađali sa grupom muškaraca u lokalu, nakon čega su ih radnici obezbjeđenja kafića izbacili, kao i grupu sa kojom su se sukobili. Ispred lokala je došlo do masovne tuče koja nije dugo trajala, jer su zaposleni u “Nektar pabu” pozvali policiju koja je brzo došla i rastavila razjarenu grupu – rekao je izvor Glasa Srpske.

Dvojica vinovnika sukoba završila su sa lakšim povredama, a među njima i jedan od pripadnika MUP-a RS.

U policiji nisu saopštili imena učesnika tuče, ali su potvrdili da su među njima specijalci.

– Zbog tuče i fizičkog napada protiv tri osobe smo podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Banjaluci. Od tri identifikovana lica, dvojica su pripadnici MUP-a RS koji u to vrijeme nisu bili na dužnosti – naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka i dodali da su o ovom slučaju obavijestili Službu za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS.

U “Nektar pabu” potvrdili su da se pred njihovim lokalom desio obračun specijalaca i grupe.

– Koliko znam, jedan od specijalaca je izvukao deblji kraj u tuči, ali ne znam detalje niti povod sukoba jer je to bilo ispred paba – rekao je jedan od radnika koji je želio da ostane anoniman.