Home Zdravlje Pet napitaka koji pomažu u mršavljenju

Pet napitaka koji pomažu u mršavljenju

0

Ne postoji čaroban napitak, koji će učiniti da smršate preko noći. Jedini pravi način da izgubite kilograme je da vodite računa šta jedete i da vježbate. Ipak, postoje određeni napici koji mogu da vam pomognu u ovom procesu.

Sokovi za detoksikaciju

Razni sokovi za detoksikaciju su vam definitivno najbolji saveznik u borbi protiv viška kilograma. Možete lako da ih napravite kod kuće, u blenderu – od voća, povrća ili pomiješano. Citrusno voće je poznato po tome što je puno antioksidanata, pa nemojte da zaboravite da ubacite limun ili pomorandžu u sok kada ga pravite, a namirnice pune vlakana (đumbir, šargarepe, jabuke) su takođe jako preporučljivi prilikom dijete.

Sokovi od povrća

Sokovi od povrća takođe mogu jako da vam pomognu kada ste na dijeti, a poznato je da je najbolje povrće za mršavljenje zelenolisnato. Nije bitno da li ih pravite samo od povrća, ili ćete povrće da pomiješate sa voćem – kelj, spanać i zelje će biti vaši najbolji saveznici, jer ne postoji bolji način da se lišite svih toksina, a samim time i kilograma. Ovi sokovi takođe sadrže puno vlakana, i lijepo zasićuju, pa ćete tako i izbjeći da pojedete neku nezdravu grickalicu.

Zeleni čaj

Zeleni čaj se stotinama godina koristi u liječenju raznih nolesti, jer je poznat po tome što ima mnogobrojna pozitivna dejstva na naš organizam. Jedno od tih pozitivnih dejstava jeste i pomoć prilikom mršavljenja. Iako vam zeleni čaj sam po sebi neće otopiti kilograme, on je sjajan dodatak svakoj dijeti. Ovaj čaj će vaš organizam opskrbiti antioksidantima, a ujedno će vam i pomoći da sagorijevate masnoće mnogo brže. Ne samo da ćete trošiti više kalorija, već ćete imati i više energije – idealna kombinacija.

Voćni sok – brusnica i kruška

Voćni sokovi su jako ukusni, zdravi, prepuni hranljivih materija i vitamina i nije ih teško napraviti – a imate neograničen izbor različitih voćki. Brusnice i kruška su jedna od mogućih kombinacija, koja je veoma ukusna, kremasta i zdrava. Ne samo da će vam podstaći metabolizam, već će vam i podići energiju i obezbijediti vaš organizam svim neophodnim hranljivim materijama.

Kafa

Da, i ovaj tradicionalni jutarnji napitak može da vam bude od koristi kada ste na dijeti. Kafa ima puno antioksidanata, koji se bore protiv slobodnih radikala i mogu čak i da spriječe neke vrste raka, dijabetes, pa srčane bolesti. U isto vrijeme, kafa odlično utiče na metabolizam, slično kao i zeleni čaj, a oba napitka sadrže čarobni kofein. Ipak, budite oprezni sa kafon – ako želite da vam zaista pomogne u mršavljenju, trebalo bi da je pijete umjereno i bez mlijeka, šećera i drugih zaslađivača.

Blic.rs