Home BiH Pet šlepera: Iz Slovenije stigao papir za štampanje glasačkih listića za izbore...

Pet šlepera: Iz Slovenije stigao papir za štampanje glasačkih listića za izbore u BiH

0

Preko graničnog prelaza Gradiška, iz Slovenije je u BiH stigao repromaterijal za štampanje glasačkih listića za opšte izbore koji će biti održani sedmog oktobra.

Papir za štampanje listića, raspoređen u pet šlepera, uz policijsku pratnju, uz pratnju obezbjeđenja koje je angažovala kompanija „Atlantik BB“ Banjaluka i pratnju Centralne izborne komisije BiH, transportovan je do kompanija koje će štampati glasačke listiće. To su NIGD „Dnevne nezavisne novine“ Laktaši, „Grafomark“ Laktaši, „Atlantik“ Banjaluka i Javno preduzeće „Službeni glasnik Republike Srpske“, Banjaluka.

-Štampanje glasačkih listića bi prema operativnom planu trebalo početi oko 20. avgusta. Do danas Centralna izborna komisija BiH nije dobila ni jedan uredan zahtjev političkih subjekata za akreditovanje izbornih posmatrača za posmatranje rada CIK, pa samim tim ni za posmatranje procesa štampanja glasačkih listića, onako kako to propisuje Izborni zakon BiH i Uputstvo o uslovima i procedurama za akreditovanje izbornih posmatrača u BiH – saopštila je CIK BiH.