Home Banjaluka Pijano lice na biračkom mjestu

Pijano lice na biračkom mjestu

0

Stanje bezbjednosti na glasačkim mjestima, kao i na području cijele Republike Srpske je povoljno i bez većih narušavanja javnog reda i mira, a do sada su zabilježena dva incidenta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Incident je zabilježen oko 7.55 časova na području Policijske uprave Banjaluka, na biračkom mjestu u naselju Šargovac, kada se lice čiji su inicijali M.M. pojavilo u vidno alkoholisanom stanju i svojim ponašanjem narušavalo javni red i mir.

Policijski službenici su na poziv predsjednika biračkog odbora izašli na lice mjesta i lice M.M. lišili slobode.

Ovo lice je odbilo alkotestiranje, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima.

Drugi incident je registrovan oko 8.20 časova na području Policijske uprave Istočno Sarajevo na biračkom mjestu u Mladicama, opština Istočna Ilidža, kada su članovi biračkih odbora uočili kod dva starija lica čiji su inicijali N.F. i D.F. stare glasačke listiće koje su namjeravali da ubace u glasačke kutije.

“Članovi biračkih odbora blagovremeno su reagovali i kod njih pronašli važeće listiće nakon čega su obavijestili pripadnike MUP-a koji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, navedeno je u saopštenju.

Biračko mjesto u Mladicama bilo je zatvoreno oko 20 minuta, za koliko će biti i produžen rad ovog biračkog mjesta.