Home Region Po 15 dana zatvora za 14 navijača iz Splita

Po 15 dana zatvora za 14 navijača iz Splita

0

Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača Hajduka iz Splita sa po 15 dana zatvora, a ostalih 13 privedenih je oslobođeno, piše “Politika”.

Suđenje hrvatskim huliganima pred Prekršajnim sud u Beogradu završeno je kasno sinoć nakon čega je uslijedila izrada sudskih odluka.

Za 13 okrivljenih nije bilo dokaza da su učestvovali u pljački benzinske stanice “Mol” u Vrčinu i u pisanju ustaških grafita, a 14 je osuđeno, jer je sud utvrdio da su učinili prekršaj “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”.

Oni će biti poslati u zatvor u Padinskoj Skeli, navodi list.

Trojica su kažnjena novčano sa po 20.000 dinara zbog nošenja palica i baklji, a a policija je identifikovala i huligana koji je na benzinskoj pumpi pisao ustaške grafite.

Tokom suđenja koje je počelo popodne i trajalo do 22 časa, saslušano je svih 27 okrivljenih navijača iz Hrvatske i završen je dokazni postupak, rekao je za Tanjug predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović.

Jedan okrivljeni koji je juče bio priveden u Grockoj je maloljetan, pa se protiv njega ne vodi ovaj skraćeni postupak.

Nakon ispitivanja u policiji u Grockoj policija je protiv navijača “Hajduka” podnela prekršajne prijave zbog prekršaja “drsko i bezobzirno ponašanje u grupi” iz Zakona o javnom redu i miru, za koje je zaprećena kazna rada u javnom interesu ili zatvor od 30 do 60 dana.

Prijavom se terete da su na jednoj pumpi u Vrčinu u četvrtak oko 3:30 sati poslije ponoći uzeli robu iz prodavnice u vrijednosti od oko 200.000 dinara ne plativši.

Takođe jedan od okrivljenih se tereti da je ispisao grafit sa ustaškim simbolima.

Na taj način su ugrozili sigurnost građa kao i imovine, kaže se u prekršajnim prijavama.

Oni će imati pravo žalbe u roku od osam dana, ali ove žalbe neće odložiti izvršenje eventualnih kazni.

To znači da će ukoliko budu osuđeni na zatvor, odmah biti sprovedeni na izdržavanje.

(Nezavisne)