Home Banjaluka Po nalogu Radojičića u Banjoj Luci otkazana “Dječija nova godina”

Po nalogu Radojičića u Banjoj Luci otkazana “Dječija nova godina”

0
Osim te, otkazane su i sve druge dječije manifestacije, koje su trebalo da budu održane danas, povodom proslave međunarodne Nove godine.

“Nakon sinoćnjih nemilih scena i nasilnog prekida predviđenog koncerta, djeca ni potencijalno ne smiju ni na koji način biti ugrožena, zbog čega se planirane dječije manifestacije otkazuju”, kazao je Radojičić, saopćeno je iz Gradske uprave.

Policija je kasno sinoć saopćila da organizator javnog skupa “Pravda za Davida“ nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Između ostalog, učesnici protestne šetnje su zvonili na ulaz u zgradu direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana, protestvovali ispred RTRS-a, zgrada Vlade, Narodne skupštine i Palate RS-a te spriječili koncert Harisa Džinovića.

Policije je uhapsila nekoliko osoba, zbog činjenja nekoliko prekršaja, te osnova sumnja da su izvršena i određena krivična djela, a među lišenim slobode, kako je saopćeno, nije Davor Dragičević.