Home Video Pobjeda u dva najveća grada je početak promjena

Pobjeda u dva najveća grada je početak promjena

0

– Pobjeda u dva najveća grada je preduslov pobjeda i promjena koje postaju nezaustavljive u Republici Srpskoj, rekao je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u emisiji “Puls” BN televizije.

Stanivuković je rekao da su ovi izbori i poravnali određene stvari i oni su ujedno i kazna za preletače.

“Poraz Miće Mićića u Bijeljini je pravda i sa neba i od naroda. Ne možete tako da živite i da očekujete pobjedu. U Skupštini Banjaluke, predsjednik Skupštine je gospodin Talić, koji je bio sa mnom kao saborac i prijatelj, promijenio je stranu, imao je sve resurse, ali nije prešao cenzus.”

Dolaskom na čelo najvećeg grada Srpske došao sam na pravo mjesto, rekao je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, ističući da su promjene u Srpskoj neminovne.

“Pobjeda u dva najveća grada je preduslov pobjeda i promjena koje postaju nezaustavljive u Republici Srpskoj za dvije godine.”

Dodikove prijetnje su, kaže Stanivuković, njegovo prirodno stanište, a na lance i katance SNSD-a i Milorada Dodika već je navikao.

“Od 267 biračkih mjesta, u svega dvadesetak sam imao manje glasova. Ja ne bih bio čovjek, državnik, političar, gradonačelnik kada bih rekao da one kojinisu glasali za mene neću da obiđem i da im prijetim. Takva jedna politika je politika koju su Banjalučani kaznili. Blokirati rad grada svjesno i namjerno zarad sitnog političkog plijena je politika koja gubi. Dobijemo li mogućnost da radimo, radićemo kvalitetno”, rekao je Stanivuković.

Prvi korak je revizija cjelokupnog sistema u Banjaluci, najavljuje Stanivuković, tvrdeći da će najveći grad Srpske u naredne četiri godine voditi eksperti.

“Hoću da u našem gradu pobjeđuje struka. Zašto je problem, ko se plaši, da za sva načelnička mjesta budu stručni ljudi. Istrajaću na tome. Raspisaću konkurs za sva javna mjesta. Pozivam sve profesore, akademsku zajednicu, sve stručne Banjalučane da se prijave. Kada će Banjaluci biti bolje? Pa kada akademska zajednica i najobrazovaniji među nama ne budu ćutali”, zaključio je Stanivuković u emisiji “Puls” BN TV.

BN TV