Home Banjaluka Počela izgradnja vodovoda u naselju Česma dva

Počela izgradnja vodovoda u naselju Česma dva

0

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničio je danas početak izgradnje vodovoda u naselju Česma dva, u dužini od 850 metara, a vrijednost radova je oko 79.000 KM.

Radojičić je pojasnio da je riječ o zamjeni sistema javnih česmi novim sistemom i premoštavanjem sa jedne linije na drugu.

“Cilj je da se stanovništvu ovog naselja obezbijedi normalno snabdijevanje vodom, koje je bilo problematično do sada”, rekao je Radojičić novinarima.

On je naveo da je izvođač radova preduzeće “Hidrosplet”, te da očekuje da će se ovim riješiti veliki problem vodosnabdijevanja jednog dijela naselja.

“Plan nam je da ove godine krenemo i sa izgradnjom rezervoara, koji će riješiti problem snabdijevanja u Česmi tri i četiri, a vrijednost tog posla je oko 500.000 KM”, dodao je Radojičić.

Govoreći o izgradnji centralne saobraćajnice u ovom naselju, koja je trebalo da bude završena sutra, Radojičić je rekao da radovi neće biti završeni u predviđenom roku.

“Nadam se će posao biti gotov u ovom mjesecu, te da će stanovnici Česme konačno dobiti modernu saobraćajnicu, sa kolovoznim trakama i trotoarima”, rekao je Radojičić.

Predsjednik mjesne zajednice Česma Miladin Maličević izrazio je zadovoljstvo što je danas pokrenuto rješavanje dugogodišnjeg problema vodosnabdijevanja ovog banjalučkog naselja, koji je naročito izražen u visinskim zonama, gdje nema izgrađene vodovodne mreže.

“Ova godina je dobro počela, rješavanjem prstena u ovom dijelu Česme, a nadamo se da će se istim tempom nastaviti i dalje, kada je riječ o ovom problemu”, rekao je Maličević.

(Nezavisne)