Home Sport Počelo 18. izdanje Srpska opena u gradu na Vrbasu: Radanović bez šanse...

Počelo 18. izdanje Srpska opena u gradu na Vrbasu: Radanović bez šanse za pobjedu

Već po tradiciji kiša je remetila planove organizatora banjalučkog čelendžera, pa su mečevi prvog dana Srpska opena kasnili i počeli su poslijepodne.

Domaći takmičar Goran Radanović nije imao mnogo šanse protiv Matije Pecotića iz Hrvatske, koji je slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 6:0, 6:2, poslije 56 minuta igre. Teniser iz Banjaluke u glavni dio žrijeba ušao je sa vajld kardom, što mu je prvo učešće na turniru iz ove kategorije, mada je trijumfovao u pretkvalifikacijama koje su igrane prošle sedmice i može da bude ponosan na tri gema koja je osvojio. Ipak, na prvom velikom meču u karijeri nije mogao mnogo da pokaže protiv iskusnijeg takmičara, koji je takođe sa vajld kardom ušao u prvo kolo. Pecotić će u drugom kolu igrati protiv Kristofera O’Konela, koji je postavljen za 12. nosioca.

Na razočarenje domaće publike uticala je i predaja meča srpskog tenisera Miljana Zekića, koji je morao da pruži ruku Baptistu Krepatu, i to pri rezultatu 6:4, 1:1, poslije 57 minuta igre. Francuz ide na Filipa Horanskog. Lak posao u prvom kolu imao je Zdenjek Kolar, koji je “biciklom” (6:0, 6:0) eliminisao nosioca vajld karda Filipa Krola i sada će imati mnogo teži zadatak jer ide na drugog nosioca Filipa Baldija.

Danilo Kaleničenko nije imao posebnih problema da dođe do drugog kola, gdje ga čeka Danilo Petrović, a bio je bolji od Jakopa Beretinija sa 6:3, 6:1. Najveća borba viđena je u meču Huana Pabla Fičoviča i Vaclava Safraneka, koja je trajala sat i 44 minuta. Čeh je trijumfovao rezultatom 6:3, 1:6, 6:3 i sada će na megdan još jednom Argentincu Federiku Koriji, koji je mlađi brat mnogo poznatijeg nekadašnjeg tenisera Giljerma Korije.

Do pobjede je stigao i italijanski teniser Andrea Arnaboldi, koji je bez većih problema, za jedan sat i 37 minuta, savladao Lukasa Gerha iz Njemačke sa 6:3, 7:5.

Raspored

Preostali mečevi prvog kola, ali i pojedini drugog kola na rasporedu su danas i u njima se sastaju: Balcerani – Gerts, Horanski – Krepat, Kolar – Baldi, Miladinović – Etčeveri, Nedelko – Zukas, Olivieri – Dumbia, Petrović – Kaleničenko, Safranek – Korija, Sels – Klezar, Ugo Karabeli – Erler.

glassrpske.com