Home Banjaluka Počelo rješavanje problema sa vodom u Česmi, sve će koštati 400.000 KM

Počelo rješavanje problema sa vodom u Česmi, sve će koštati 400.000 KM

0

Gradska uprava intenzivirala je aktivnosti na rješavanju višedecenijskog problema nedostatka vode viših dijelova naselja Česma, kako bi se omogućilo stabilno vodosnabdijevanje stanovnika u ovim dijelovima grada.

Prema planu, ove godine radiće se prva faza ovog projekta, što podrazumijeva izgradnju velikog rezervoara za najviše djelove naselja, odnosno Česmu 4 i cijeli podsistem.

Za ovaj posao, procijenjene vrijednosti oko 400.000 KM, danas je raspisan tender za izbor izvođača radova.

Kako su pojasnili u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove, u naselju Česma je omogućeno vodosnabdijevanje potrošača koji pripadaju prvoj i drugoj zoni vodosnabdijevanja ali ne i viših djelova odnosno treće i četvrte zone.

– Da bi se riješilo snabdijevanje potrošača na višim zonama potrebno je izgraditi sistem koji bi snabdijevao potrošače do 400 metara nadmorske visine. Prva faza u izradi ovog sistema je izgradnja rezervoara kapaciteta 500 kubnih metara u četvrtoj visinskoj zoni – naveli su iz odjeljenja.

U narednoj fazi, odnosno tokom iduće godine, nakon izgradnje elemenata primarne slijedi izgradnja sekundarne mreže vodosnadbijevanja i rješavanje problema za korisnike mreže u trećoj i četvrtoj visinskoj zoni.

(Srpska Info)