Home Vijesti Početkom naredne godine Banjaluka dobija najveći tržni centar u BiH

Početkom naredne godine Banjaluka dobija najveći tržni centar u BiH

0

Početkom naredne godine Banjaluka dobija najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini. Iako je “Delta Planet” još u izgradnji, svi prodajni prostori budućeg šoping-mola već su popunjeni. Osim objekta na više od 60 hiljada kvadratnih metara, drugačiji izgled dobiće i ovaj dio grada, izvještava RTRS.

Izgradnja betonskih konstrukcija u završnoj je fazi, paralelno se radi i na krovu, i na fasadi. Više od 500 radnika trenutno je angažovano kako bi Banjaluka bila upisana i na mapu trgovačkih centara regije.

Gradnjom objekta vrijedong 70 miliona evra, zadovoljni su i investitori.

“Već od jeseni očekujemo i ozbiljne radove unutra. Počećemo sa enterijerom zakupaca, sa izvođenjem instalacija. Što se tiče plana, apsolutno ga se držimo. Svaki dan pratimo i zadovoljni smo kako teče dinamika i napreduju radovi”, rekla je direktorka projektovanja i izgradnje “Delta Real Estate” Katarina Gajić.

Zajedno s novim tržnim centrom, ovaj dio Banjaluke dobiće i novi izgled. Na raskrsnici Bulevara Srpske vojske i Ulice olimpijskih pobjednika gradiće se nova kružna raskrsnica, za koju je projektna dokumentacija već završena a uskoro će biti raspisan i tender. Razlikovaće se, ipak, od većine kružnih tokova u gradu.

“Nemotorizovana kretanja, dakle pješačka, biće riješena na način da neće biti interakcije sa motornim saobraćajem. Biće izgrađen pothodnik širine 12 metara, i sa obe strane saobraćajnice biće izgrađeni elevatori”, istakao je šef Odsjeka za saobraćaj Grada Banjaluka Slavko Davidović.

Objekat koji će imati govoto 40 hiljada kvadratnih metara prostora za izdavanje upotpuniće neki od najpoznatijih svjetskih brendova. Iako građane to najviše zanima, investitori i dalje ne otkrivaju imena zakupaca.

“To će zaista biti jedno iznenađenje na ovim prostorima. Imaćemo jedan fenomenalan miks internacionalnih, ali i domaćih brendova. Očekuju nas neka nova imena na ovom tržištu u ovom regionu”, dodala je direktorka projektovanja i izgradnje “Delta Real Estate” Katarina Gajić.

Pored velikog broja novih trgovinskih radnji, šoping-mol će imati i najveći bioskop sa 6 sala, kao i supermarket, dio s restoranima i oko 1.000 parking-mjesta. Najvažnije od svega jeste to što će biti zaposleno oko 1.500 radnika.

(RTRS)