Home Banjaluka Počinje prvi ženski fudbalski turnir

Počinje prvi ženski fudbalski turnir

0

Stipendiranje najboljih sportista i projekat „Sport u škole“ dva su najvažnija projekta iz oblasti sporta koja bi uskoro trebala da se realizuju.

Najavio je ovo gradonačelnik Igor Radojičić na današnjoj pres konferenciji povodom početka ženskog fudbalskog turnira „Banjaluka 2018“.

-Hvala ŽFK „Banjaluka“ na organizaciji prvog ovakvog turnira u našem gradu, na kojem osim domaćeg tima učestvuju i timovi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije – rekao je Radojičić.

On je izrazio nadu da će ovaj turnir postati tradicionalan i da će Banjaluka postati regionalni centar i u ovom sportu.

-Ovo je godina kada nosimo titulu Evropskog grada sporta. Pred nama su još dva važna projekta iz oblasti sporta, i to stipendiranje najboljih sportista, kao i projekat „Sport u škole“, koji će početi naredne školske godine – kazao je Radojičić i zaželio dobrodošlicu ovim mladim sportistkinjama u Banjaluku.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac je istakao kako je ŽFK „Banjaluka“ jedan od najorganizovanijih sportskih klubova u gradu i da zbog toga zaslužuje podršku Gradske uprave.

-Čestitam vam na hrabrosti da organizujete jedan ovakav turnir i nadam se da će sve proteći u najboljem redu – kazao je on.

Predsjednik ŽFK „Banjaluka“ Zoran Aleksić, ovom prilikom, je naglasio da je ideja za organizaciju ovog turnira nastala još prije nekoliko godina.

-Naša ideja je bila da turnir čine ekipe iz bivših jugoslovenskih republika i da promovišemo sport i ženski fudbal. Želimo da gostima na najbolji način prezentujemo naš grad a da turnir organizujemo i u narednim godinama – rekao je Aleksić i podsjetio da je upravo ovih dana, tačnije 2. avgusta, i rođendan ovog kluba.

Na turniru, osim domaćina, učestvuju i timovi: „Radomlje“ iz Slovenije, „Viktorija“ iz Hrvatske i „Rad“ iz Srbije.

Od 16 časova danas se na Gradskom stadionu igraju prve utakmice, a sutra u isto vrijeme počinju i utakmica za treće mjesto kao i finale.

Dobrodošlica

Dobrodošlicu mladim fudbalerkama iz Srbije, Slovenije i Hrvatske poželjela je i naša proslavljena košarkašica Slađana Golić, koja im je, uz dobre sportske rezultate zaželjela i da se i ugodno provedu u Banjaluci.

-Pozdravljam vas u ime Turističke organizacije grada, ali i kao bivša košarkašica. Želim vam da se što duže bavite sportom i da čuvate svoje zdravlje – rekla je Golićeva.

(Blic)