Home Banjaluka Počinje zimsko radno vrijeme za ugostiteljske objekte u Banjaluci

Počinje zimsko radno vrijeme za ugostiteljske objekte u Banjaluci

0

Za ugostiteljske objekte u Banjaluci koji se nalaze u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja od 1. oktobra počinje zimsko radno vrijeme od 7.00 do 23.00 časa.

Zimsko radno vrijeme odnosi se i na objekte smještene u stambeno-poslovnim zgradama u kojima se obavlja trgovinska, zanatska i uslužna djelatnost, a koji su dužni da organizuju poslovanje od 7.00 do 22.00 časa, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za privredu.

Ugostiteljski objekti koji su smješteni van stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja u zimskom periodu rade u radnom vremenu propisanom odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banjaluka, i to restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće radnim danim od 7.00 do 23.00 časa i vikendom od 7.00 do ponoći.

Restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće kojima je dodijeljen znak kvaliteta “Zlatna kašika” radnim danima mogu da rade od 7.00 do ponoći, a vikendom od 7.00 do 1.00 čas.

Tokom primjene zimskog radnog vremena noćni klubovi u Banjaluci mogu da rade radnim danima od 19.00 do 2.00 časa, vikendom od 19.00 do 3.00 časa, a svadbeni saloni od 7.00 do 3.00 časa.

U Odjeljenju za privredu navode da se zimsko radno vrijeme primjenjuje do 31. marta naredne godine.

Srpska Cafe