Home Banjaluka Počinju pripreme za “Kočićev zbor”

Počinju pripreme za “Kočićev zbor”

Tradicionalna manifestacija, „54. Kočićev zbor“ biće održana od 19. do 25. avgusta, rečeno je iz Organizacionog odbora ove tradicionalne manifestacije.

Prema odluci Organizacionog odbora, manifestacija će biti otvorena u ponedjeljak, 19. avgusta, predstavljanjem projekta „Soba sjećanja Petra Kočića“, u okviru koje će na inovativan način biti predstavljen Kočićev život i književni opus.

Pored tradicionalnih sadržaja u Stričićima, program manifestacije, između ostalog, predviđa niz knjiženih večeri i više kulturnih sadržaja u Banjaluci.

Organizacioni odbor objavio je i javni poziv za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za ovu godinu.

„Kočićeva nagrada“ se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva.

Kandidata za „Kočićevu nagradu“ mogu predložiti: udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem.

Prijedlozi se dostavljaju Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku Grada Banjaluka, putem prijemne kancelarije Gradske uprave – kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2019. godinu, ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Gradska uprava, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banjaluka.

Rok za podnošenje prijedloga je 30. jun.

„Kočićeva nagrada“ biće uručena laureatu na svečanoj akademiji koja će biti organizovana u okviru Kočićevog zbora.

Srpska Info