Home Banjaluka Podijeljeni udžbenici za djecu iz višečlanih porodica

Podijeljeni udžbenici za djecu iz višečlanih porodica

0

U susret skorom početku nove školske godine, predstavnici Grada uručili su danas udžbenike za djecu iz višečlanih porodica, kao i za mališane iz romske populacije sa područja grada.

Kako bi roditelji prošli bez finansijskih izdataka, Udruženju porodica sa četvoro i više djece uručena su 74 kompleta udžbenika za osnovnu školu, dok je za djecu iz romske populacije obezbijeđeno 18 kompleta.

Polazak u školu je značajan materijalan trošak za sve porodice, a posebno višečlane.

Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece grada Banjaluke i Republike Srpske, rekao je da ova donacija znači mnogo jer se radi o porodicama čiji su odrasli članovi uglavnom nezaposleni, te da preko 70 odsto familija nema nikakva primanja.

– Danas je teško školovati i jedno dijete, a da ne govorimo koliko je teško porodicama koje imaju više djece. Udruženje trenutno ima 630 porodica, koje imaju minimum četvoro djece. Uvijek naglašavam da su nam najbitnija zakonska rješenja, trajna i kroz institucije, jednokratne pomoći dođu dobro u jednom momentu ali to nisu trajna rješenja – naglasio je Radovanović.

(Srpska Info)